Je favoriete films & series op vakantie met een VPN.

Je gaat op vakantie en neemt mee je favoriete streamingdienst. Deze streamingdiensten zoals Disney+, Videoland en Netflix hebben de manier waarop we naar videocontent kijken compleet veranderd. Het huren, downloaden en zelfs kopen van films en series is ouderwets geworden. De mogelijkheden voor het kijken van allerlei series en andere videocontent is oneindig, zou je zeggen.

De voordelen van streamingdiensten.

Een van de voordelen van dergelijke abonnementen op streaming services is dat je waar je ook bent toegang hebt tot de complete bibliotheek van de service en dus overal je favoriete films kunt kijken. Onderweg naar huis in de trein, op de loopband in de sportschool of gewoon lekker thuis op de bank om later over te schakelen naar de slaapkamer om daar verder te kijken. Het kan allemaal!

Minpunten van on-demand streaming.

Echter zijn er ook minpuntjes van deze streamingdiensten. Zo kun je bijvoorbeeld lang niet altijd je favoriete serie kijken terwijl je op vakantie bent. Want ook terwijl je heerlijk op een camping in Zuid Frankrijk vertoeft wil je toegang hebben tot jouw geliefde videocontent toch?

Er zijn genoeg bezigheden die je kunt doen tijdens een welverdiende vakantie zoals het lezen van een boek, lekker luieren, een nieuwe taal leren of juist beter in worden. Maar ook je Netflix of Disney+ abonnement mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een vakantie.

Of denk aan de kinderen die je op de achterbank van de auto wilt entertainen met hun lievelings series op Netflix of Disney+. 

Helaas hebben al deze diensten regio restricties. Deze zogenoemde geoblocking heeft te maken met de verschillende vergunningen die de diensten krijgen van de makers en eigenaren van de films, series en documentaires. 

Regionale restricties.

Hierdoor is er veel content niet beschikbaar in bepaalde regio’s. Zo zijn bijvoorbeeld Nederlandse series niet beschikbaar in andere landen. Maar het kan ook zo zijn dat je favoriete Netflix serie wel op de Amerikaanse Netflix staat maar niet in Nederland te zien is.

Dit is dus de reden waarom je tijdens een vakantie ineens de serie die je al aan het kijken was in Nederland niet meer kunt vinden nu je in Frankrijk of een ander land bent. 

Geoblocking omzeilen met een VPN.

Zo heeft elke streamingdienst in elk land weer andere content. Gelukkig kun je dit eenvoudig omzeilen en toegang krijgen tot alle content die je maar wilt en waar je maar bent. Dit doe je met een VPN (virtual private network). Met zo’n netwerk maak je in feite verbinding met een server in een land naar keuze en vanaf daar ga je pas het internet op. 

Zo kun je dus inloggen op Disney+ vanaf de camping of je hotel in Spanje of Griekenland en Disney+ laten denken dat je gewoon in Nederland bent. Dit werkt exact hetzelfde voor Netflix, Amazon Prime, Google Video’s of Netflix.

Wil je je favoriete serie uit de verenigde staten kijken omdat die hier nog niet beschikbaar is? Dan selecteer je een amerikaanse VPN server en laat je Netflix denken dat je in Amerika bent waardoor je ineens wel toegang hebt tot het nieuwe seizoen.

Een VPN voor privacy en overal je favoriete content kijken.

Dit is op een eenvoudige manier even uitgelegd hoe het werkt. natuurlijk zit er een hoop ingewikkelde technologie achter deze VPN diensten. Maar uiteindelijk gaat het erom dat het werkt, en dat het veilig is. Met deze VPN services kun je nog veel meer en zijn ze initieel bedacht om jou meer privacy te geven wanneer je op het internet rond surft.

Op deze pagina vind je meer informatie over VPN netwerken en wat je er nog meer mee kunt doen. Daarnaast vind je er een overzicht van enkele van de beste VPN diensten die jouw 100% privacy kunnen garanderen door onder andere een ‘no-log’ beleid te hanteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *