De leukste bestemmingen voor een lang weekend weg

Op werk is het allemaal geregeld en de kinderen kunnen bij opa en oma terecht. Eindelijk, jullie kunnen samen een lang weekend weg! Maar waar gaat de reis naartoe? Dit zijn de leukste bestemmingen voor een weekendtrip in binnen- of buitenland.

De kust

Niets zo rustgevend als lekker uitwaaien aan het strand. Of het nu zomer of winter is, aan de kust is het altijd goed toeven. Toegegeven, het zou leuk zijn als het droog blijft, maar in een strandtent aan de warme chocolademelk met slagroom is ook geen straf. Ga voor authentieke badplaatsen als Egmond aan Zee, Callantsoog, Noordwijk of Bergen aan Zee. Hier maak je namelijk ook de mooiste duinwandelingen. Wie iets verder weg wil kiest voor de Belgische kust, bijvoorbeeld voor de ‘Stad aan Zee’ Oostende, of voor het door bos omringde Wenduine.

Groningen

Er gaat niets boven Groningen! Voor de meeste mensen ligt Groningen niet naast de deur en daarom is het ook de moeite waard er een lang weekend voor uit te trekken. Je kunt er uitstekend winkelen en cultuur snuiven, want de stad heeft veel unieke vintage winkeltjes en een prachtig museum (het Groninger Museum). Omdat Groningen een echte studentenstad is, zit het met nachtleven bovendien ook wel goed.

De Waddeneilanden

Wil je in Nederland blijven, maar toch het gevoel hebben even helemaal weg te zijn geweest? Ga dan voor een van de Waddeneilanden. Alle eilanden zijn de moeite waard en hebben elk hun eigen charme. Bezoek de zeehondenopvang Ecomare op Texel, boek een hotel op Vlieland en verken dit autoluwe eiland per fiets, of geniet van de eindeloos brede stranden op Terschelling. Welk eiland je ook kiest, je bent hier verzekerd van meer zonuren dan in de rest van Nederland. Ideaal om lekker van het buitenleven te genieten.

Parijs

Kunnen jullie wel een portie romantiek gebruiken, dan kan de keuze natuurlijk niet op een andere bestemming dan Parijs vallen. Begin de dag met een baguette van de bakker om de hoek, struin door de prachtige straten, doe een rondvaart over de Seine en geniet ’s avonds van de lichtshow van de Eiffeltoren. Overnachten in Parijs doe je het best in het romantische Montmartre, het bruisende Les Marais of het gezellige Quartier Latin.

Málaga

Kun je wel wat zonnestralen gebruiken, maar laat de Nederlandse lente te lang op zich wachten? Voor een lang weekend binnen Europa kies je in dat geval voor Málaga. In deze prachtige Zuid-Spaanse stad aan de Costa del Sol schijnt de zon vrijwel altijd en is het ook in de winter heerlijk. Je kunt hier bovendien zowel van het stadsleven genieten als op het stadsstrand zonnebaden. Málaga ligt op slechts tweeënhalf uur vliegen, dus dat is prima te doen voor een paar dagen.

Met een lang weekend weg ben je er even helemaal tussenuit. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *