Ik ga op vakantie en neem mee.

Op vakantie gaan is altijd een leuke gebeurtenis waar veel plezier aan wordt beleefd. Het vergt echter wel veel voorbereiding en organisatie voordat het zover is. Om alles vlekkeloos te laten verlopen is het slim om op tijd na te denken over wat je allemaal nodig hebt tijdens je vakantie zodat je deze spullen kunt verzamelen en eventueel nog kunt aanschaffen. 

Dit is ook waardoor ooit het spelletje ‘ik ga op vakantie, en neem mee’ is ontstaan. Wie kent het niet? Het is een leuk spelletje dat je met zowel 2 als meerdere mensen kunt spelen. Het test je vermogen om items te onthouden en laat je tegelijkertijd nadenken over wat je mee wilt nemen op vakantie. 

Dit is niet alleen een leuk spelletje waar je ook nog voordeel zodat je niks vergeet mee te nemen. Het is ook toe te passen op elk soort vakantie. Of je nu een dagje weg gaat, een zomervakantie of op wintersport gaat. Of een weekend stedentrip, je zult je altijd min of meer moeten voorbereiden op wat je meeneemt. Hier kun je ons blog lezen over plekken waar je geweest moet zijn.

Maar wat neem je tegenwoordig mee op vakantie? 

Natuurlijk zijn items zoals je paspoort en geld erg belangrijk. En als je een weekendje weggaat met de tent dan is het belangrijk om ook die niet te vergeten. Daarnaast zou je wat andere essentiële items mee willen nemen waar je veel waarde aan hecht. Hieronder enkele suggesties van items die wij altijd meenemen wanneer we op vakantie gaan en dat trouwens voor veel andere mensen ook geldt.

Technologie en verbonden zijn.

Naast kleding en verzorgingsproducten nemen we vaak ook elektronika mee op vakantie. Waar dit vroeger vaak nog handheld spelcomputers waren en muziekdragers zoals walkmans, discmans en later mp3 spelers. Zijn dit nu vooral smartphones en tablets die we meenemen. Deze apparaten kunnen namelijk zowel muziek afspelen, je kunt er films op kijken, spelletjes spelen, foto’s mee maken. Een smartphone is tegenwoordig zelfs je digitale portemonnee en kun je er nog veel meer mee.

Smartphones, Tablets, Wifi & Powerbanks.

We nemen dus altijd massaal onze telefoons en tablets mee. Maar dit is niet het enige, om op vakantie en in het buitenland verbonden te kunnen zijn. En altijd voldoende stroom bij je te hebben heb je naast je telefoon, tablet of laptop ook een internet verbinding nodig en evt een oplossing voor elektriciteit. 

Je eigen wifi verbinding.

Nu hebben de meest luxe hotels wel een sterk en stabiel wifi signaal en voldoende stopcontacten om al je apparaten op te laden. Maar er zijn ook plekken waar dit minder toereikend is. Zoals bijvoorbeeld op een camping. Er zijn zelfs hotels en ja ook luxehotels waar het wifi afgeknepen wordt waardoor je wel kunt e-mailen maar geen films of muziek kunt streamen. Dit doen ze expres zodat je een duur wifi pakket aanschaft.

Wat dat betreft kun je beter je eigen wifi meenemen zoals echte campinggangers dat ook doen. Dat kan door middel van een mifi router mee te nemen. Dit hebben wij altijd bij ons en heeft de grootte van een telefoon en past dus ook in je zak. Hier doe je een simkaartje in om vervolgens net zoals je telefoon verbinding met het internet te kunnen maken. Echter kun je hier een simkaart indoen met alleen een databundel en kunnen zo meerdere mensen en apparaten verbinding maken zonder dat de kosten hoog oplopen. Via deze URL kun je daar meer informatie over vinden: https://www.wifivoorauto.nl/mifi-routers/

Overal elektriciteit.

Wanneer je veel op pad gaat tijdens je vakantie. Is het ook raadzaam om een powerbank mee te nemen. Zo kun je wanneer je geen mogelijkheid hebt om je telefoon, tablet / iPad of laptop op te laden. Deze toch voorzien van stroom. Dit kan natuurlijk ook met je smartwatch of draagbare spelcomputer. Het is dan wel van belang dat je een powerbank neemt met voldoende capaciteit, dit wordt aangeduid met mAh. Ook hier vindt je meer informatie over via eerder genoemde website.

Zoals je leest is er veel veranderd op het gebied van op vakantie gaan. Hoewel ik zou willen pleiten om wat meer offline te zijn tijdens de vakantie en ik dat zelf ook doe door maar een keer per dag mijn telefoon te gebruiken. ZIjn er altijd nog veel mensen die altijd online willen zijn. Vooral jongeren kunnen hun telefoon geen moment met rust laten. DIt is natuurlijk een zorgwekkend ontwikkeling maar nu niet aan de orde in dit blog. 

Wat neem jij mee op vakantie?

Je kon zojuist lezen dat wij en veel mensen een powerbank en mifi router mee op vakantie nemen om hun elektronische en digitale apparaten op te laden en te verbinden met het wereldwijde web. Welk essentieel item neem jij graag mee op vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *