Voorkom een hoge telefoonrekening met deze 3 tips

Op internet staan ontelbare verhalen van mensen die een hoge telefoonrekening hebben gekregen, nadat ze op vakantie zijn gegaan. Ken je bijvoorbeeld het verhaal van Shannon Millis? De Schotse liet haar mobiele data in Turkije aan staan en ontving een rekening van maar liefst 30.000 euro! Dit soort verhalen zijn natuurlijk extreem, maar door niet goed op te letten kan je wellicht ook een hoge rekening ontvangen. In dit artikel lees je daarom 3 tips om een torenhoge rekening te voorkomen.

Tip 1: Koop een herlaadkaart

Door een herlaadkaart te kopen hou jij je kosten namelijk in de hand. Met een prepaid simkaart betaal je namelijk vooraf voor je verbruik. Kan je opeens niet meer bellen? Of heb je geen internet meer? Dan weet je dat je tegoed op is en moet je bijbestellen. Het belangrijkste voordeel van een herlaadkaart is dus dat je de kosten volledig in de hand houdt. Wel zo prettig!

Tip 2: Installeer apps die je verbruik in de gaten houden

Maak je liever gebruik van een sim only? Dan is de kans op een hoge telefoonrekening groter. Ook in dit geval kan je gemakkelijk een hoge telefoonrekening voorkomen. Kijk zo nu en dan op de app van je mobiele provider naar je maandelijks verbruik. Daarop zie je vaak hoeveel data en belminuten je verbruikt. Daarnaast heb je ook handige apps als DataMan Next, waarbij je kan instellen wanneer je databundel ingaat. De app laat ook zien of je het waarschijnlijk tot het einde van de maand gaat redden. Daarnaast is Data Counter een handige app, omdat je in één oogopslag weet hoeveel data je hebt verbruikt.

Tip 3: Sluit ‘dataslurpende’ apps af

Tot slot, mocht je toch besluiten om mobiele data te gebruiken, dan is het slim om inzage te krijgen in apps die veel data slurpen. Een daarvan is vaak Facebook. Zet de ‘databesparing’ aan. Je merkt al snel dat je minder data verbruikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *