7 dingen die je niet mag vergeten voor een bootvakantie!

Je eerste bootvakantie. Of je nou met een groot zeilschip of een rubberboot op vakantie gaat.  Je zou vast zenuwachtig en enthousiast zijn want er komt natuurlijk ontzettend veel bij kijken.  En dit artikel worden de belangrijkste tips gegeven over dingen die je niet mag vergeten op jouw bootvakantie.

Tassen

Normaal gesproken neem je op vakantie een koffer mee maar op een boot is dit uiteraard niet zo handig omdat je maar beperkt ruimte hebt. Daarom is het handiger om een rugzak of reistas mee te nemen.

Kleding

Zorg ervoor dat je voldoende kleding meeneemt die ook tegen de regen kan. Een regenjas en broek is zeker geen overbodige luxe. Een pet of zonehoed is ook een must aangezien de zon een lange tijd op je hoofd staat en zonnebrand je hoofd niet volledig beschermd.

Vermaak

Neem spullen mee die je leuk vindt om te doen, of dat nou een spelletje, een kaartspel,, een vishengel of een goed boek is. Je kan ook een rubberboot meenemen voor als je jouw eigen boot even zat bent.

Verlengsnoeren

Een verlengsnoer is geen overbodige luxe aangezien er tegenwoordig ontzettend veel apparaten op stroom werken, denk bijvoorbeeld aan je telefoon, koelkast of camera.

Spullen voor aanboort

Er zijn natuurlijk alledaagse artikelen die je elke dag gebruikt gel/haarlak, je tandenborstel en shampoo maar er zijn nog veel meer artikelen die je gebuikt waarvan je vergeet dat je ze gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan wc-papier, drinkwater en vuilniszakken.

Schoenen

Buiten je zomerse teenslippers is het ook handig om je bootschoenen mee te nemen of in ieder geval stevige schoenen. Stel het gaat regenen en de boot wordt glad dan zal je minder snel in het water vallen.

Medicijnen

Natuurlijk is het noodzakelijk dat je medicijnen meeneemt die je dagelijks gebruikt. Vaak worden de medicijnen vergeten die je niet regelmatig nuttigt denk bijvoorbeeld aan paracetamol, hoestdrank en diarreeremmers. Het is ook verstandig om vitaminepillen mee te nemen aangezien groentes en fruit niet al te lang goed blijven op de boot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *