Prepaid of abonnement?

Tegenwoordig heeft iedereen de aller nieuwste telefoon met een abonnement met de meeste gigabytes. Maar wat is nou verstandiger als je op reis gaat? Een abonnement afsluiten? Of prepaid?

Wat is prepaid?

Het woord zegt het al. Met prepaid betaal je van tevoren voor een bepaald tegoed. Dit tegoed kan je kopen bij de supermarkt of bij de website van je provider. Als je sms’t belt of op het internet zit gaat er tegoed af. In vergelijking met een abonnement krijg je geen rekening achteraf. Is je tegoed op dan moet je weer nieuw tegoed kopen in de winkel. Als je precies wilt weten hoeveel MB’s, belminuten, of sms’jes je kan versturen dan is een prepaid toestel beter geschikt voor je dan een abonnement. Een prepaid toestel is ideaal voor als je op reis gaat. Zo krijg je geen dure rekeningen achteraf.

Abonnement

Een abonnement is een contract die je aflsuit voor een bepaalde periode, meestal doen mensen dit voor 1 of 2 jaar. Je betaalt een vast bedrag per maand voor je tegoed. In deze periode zit je vast aan het aantal MB’s/sms’jes/belminuten. Als je meer tegoed verbreekt dan dat er in je contract staat dan moet je bijbetalen. Aan het einde van de maand valt je rerkening dan een stuk duurder uit. De meeste mensen kiezen ervoor om een toestel in hun contract op te nemen. Je betaalt één bedrag voor je toestel met daarbij je tegoed. Een abonnement is ideaal voor als je geen geld hebt om in één keer je toestel te kopen. Je hoeft ook niet continue je toestel te voorzien van meer tegoed. Veel mensen vinden een abonnement makkelijker en het lijkt in eerste instantie helemaal niet zo duur.

Buitenlandbundel

Als je tijdelijk naar het buitenland gaat met name buiten Europa dan is het verstandig om een buitenlandbundel af te sluiten. Als je een buitenlandbundel afsluit dan weet je waar je aan toe bent en ben je altijd bereikbaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *