De 3 leukste steden voor studenten om een appartement te huren

Studeren is misschien wel de leukste tijd van je leven! Ondanks dat het met de huidige leenstelsel het financieel lastig is om rond te komen is het voor je zelfontwikkeling zeker aan te raden om uit huis te gaan, bijvoorbeeld door een appartement te huren in Leiden. In dit artikel lees je daarom 3 leuke steden om een appartement te huren.

1.)   Leiden is zeker leuk!

Leiden heeft een van de betere universiteiten van Nederland. Met name de studie Rechten is van een hoge kwaliteit. Naast het studeren valt er in Leiden volop te beleven. Wist je bijvoorbeeld dat een kleine stad als Leiden twintig studieverenigingen heeft? Leiden heeft een aantal oude studentenverenigingen, zoals Minerva.

Leiden is een prachtige stad, die leuk te ontdekken is met een rondvaartboot. Verder wordt eens in het jaar, op 3 oktober, het Leids Ontzet gevierd. Op 3 oktober wordt de bevrijding van de Spanjaarden in 1574 gevierd. De meeste studenten zijn dan vrij en doen allemaal een drankje! Alle reden om een appartement te huren in Leiden.

2.)   Er gaat niets boven Groningen

Groningen is ook een fantastische stad! Als je op zoek bent naar relatieve rust (als je de Randstad gewend bent) ben je in Groningen aan het juiste adres. In Groningen kom je veel makkelijker van A naar B. Bovendien zijn de scholen van Groningen van een goede kwaliteit. De Rijksuniversiteit Groningen is in 2019 uitverkozen tot de één na beste universiteit van ons land!

3.)   Utrecht is een echte studentenstad

Blijf je toch liever in de Randstad? Utrecht wordt het nieuwe Amsterdam! Toegegeven, de universiteit en hogeschool van Utrecht behoren niet tot de beste van Nederland, maar de stad ligt lekker centraal in het land en er valt in de Domstad veel te beleven. Maak bijvoorbeeld een rondvaart door de grachten en geniet van de culinaire hotspots, zoals restaurant Fico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *