Wist je dit al over internetten in het buitenland?

Vrijwel iedereen neemt tijdens een vakantie wel een smartphone of tablet mee. Je wilt tenslotte in contact blijven met je vrienden, familie of collega’s. De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest die hier invloed op hebben gehad. Niet alleen hebben we nu veel betere apparatuur om mee te internetten, ook de snelheid en stabiliteit van het internet is een stuk beter geworden. Maar er is meer! Lees daarom snel verder. 

Roaming in Europese Unie

Wanneer je in een ander land dan Nederland gebruik wilt maken van mobiel internet zal je roaming in moeten schakelen. Vroeger moest je hier extra kosten voor betalen waardoor je een hoge rekening kon verwachten na de vakantie. Tegenwoordig mogen providers geen extra kosten in rekening brengen voor roaming wanneer je je bevindt in een land dat bij de Europese Unie hoort. Je kunt dus gewoon gebruik maken van je eigen databundel, belminuten en sms’jes.

Veilig gebruik maken van een openbaar wifi-netwerk

Om te besparen op het datagebruik van je abonnement of prepaid simkaart kun je gebruik maken van een plaatselijk wifi-netwerk. Meestal zijn dit openbare netwerken van bijvoorbeeld het hotel, de camping of een stad. Dit wordt afgeraden omdat deze netwerken meestal gemakkelijk te kraken zijn en je gegevens dan kunnen worden gestolen. Door gebruik te maken van een VPN-verbinding kan je zonder zorgen gebruik maken van een openbaar wifi-netwerk. De data wordt versleuteld verstuurt waardoor buitenstaanders niet kunnen zien wat je verstuurt of ontvangt.  

Een tweede simkaart in je telefoon

Er komen steeds meer telefoons met een optie voor een tweede simkaart. Je kunt dus twee simkaarten in je telefoon doen en kiezen welke simkaart je voor wat gebruikt. Zo kun je een Goedkope sim only met veel of onbeperkt data nemen en hem in het buitenland gebruiken. Om te bellen en sms’en kan je dan je andere simkaart gebruiken. Daardoor weet je zeker dat je niet zonder data komt te zitten of buiten je bundel gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *