Zo kies je de juiste cateringbedrijf voor jouw event!

Bij een evenement kiezen komt van alles kijken. Als je namelijk niets doet komt er namelijk ook niets van de grond. Hoe kies je een geschikte cateringbedrijf? In dit artikel staan 3 tips, waardoor jij een ideale cateringbedrijf voor jouw event kiest.

Wat voor event organiseer je eigenlijk?

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bedenken wat voor evenement je organiseert. Vraag jezelf bijvoorbeeld of hoe formeel je event is, hoeveel gasten er komen en wie de gasten zijn.

Je hebt grofweg drie soorten cateraars. De eerste cateraar is de receptie. Hierbij staan de hapjes en drankjes klaar en kunnen de gasten dit zelf pakken. Bij een buffet service hebben de gasten de keuze uit een maaltijd, maar mogen zij dit zelf ook opdienen. Bij een tafelservice worden de gasten door het horecapersoneel bediend. Welke van de drie opties past het beste voor jouw event.

Bepaal het budget

Verder is het verstandig om het budget te bepalen. Het vraagt wat discipline om hier ook aan te houden! Als het mogelijk is is het verstandig om eerder te kiezen voor een lunch of een borrel dan voor een diner. Dat scheelt flink in de kosten als je een cateringbedrijf voor je event inhuurt. In deze fase kijk je ook hoeveel mensen je wilt uitnodigen. Wellicht snijdt dit wat met het budget en zal het aantal gasten moeten worden ingekrompen.

Waar wil je de catering voor je event houden?

Ga altijd op locatiebezoek als je een offerte hebt aangevraagd. Zo zie je zelf ook wat de mogelijkheden zijn en krijg je voor ogen hoe je de locatie moet gaan inrichten.

Tot slot, misschien vind je het een dooddoener: vraag altijd aan je vrienden, collegaā€™s of de gasten welke locatie zij willen voor de event. Wellicht past het niet binnen je plannen, maar je zou er ook deels rekening mee kunnen houden. Zij blij, jij blij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *