Waar moet je rekening mee houden als je naar Tanzania op vakantie gaat?

Veel mensen willen op vakantie gaan naar Tanzania, maar hebben nog een aantal vragen. Mocht jij op het punt staan om een vakantie te boeken naar het prachtige Tanzania? Dan is het zeker aan te raden om aandachtig dit artikel te lezen. We zullen namelijk een aantal elementen uitlichten die van belang zijn als je op het punt staat om naar Tanzania op vakantie te gaan. Mocht je meer informatie willen omtrent onderstaande punten, dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een reisorganisatie of met de ambassade van Tanzania.

Het klimaat in Tanzania

Als je op het punt staat om op vakantie te gaan naar Tanzania, is het belangrijk dat je weet wat het klimaat is. Tanzania kent meerdere klimaten, maar kijkend naar het grootste gedeelte van het land heeft het een tropisch savanneklimaat. Als je kijkt naar het gemiddelde, ligt de temperatuur in Tanzania rond de 26 graden, waardoor het altijd lekker weer is. Het is echter wel belangrijk om rekening te houden dat het in Tanzania erg vochtig kan zijn.

Moet je een visum hebben?

Als je besluit om in Tanzania te backpacken, dan is het wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de visumvereisten. In Tanzania moet je in het bezit zijn van een Nederlandse visum. Het visum moet je vooraf aanvragen en is 90 dagen geldig. Hierbij is het goed om te vermelden dat je aandacht moet bekijken welke informatie de ambassade van Tanzania nodig heeft. Hierdoor voorkom je verrassingen en weet je zeker dat je visum om een correcte manier is geregeld.

Hoe veilig is het om op vakantie te gaan naar Tanzania

Als je besluit om naar Tanzania op vakantie te gaan, is het wel belangrijk om te weten hoe veilig het land is. Hierbij kun je contact opnemen met een Tanzania specialist. Over het algemeen is het wel veilig in Tanzania, echter is het wel goed om rekening te houden met de veiligheid als je naar Dar es Saleem gaat. Deze plek staat bekend om vele overvallen en straatdieven. Het is daarom af te raden om met dure spullen op straat te gaan. Als je echt hier moet zijn, dan is het aan te raden om een taxi in te schakelen. Hiermee voorkom je dat je op straat beroofd wordt van jouw dure spullen.

Kan je met de Euro in Tanzania betalen?

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om met de Euro in Tanzania te betalen. Dit is helaas niet het geval. In Tanzania betaalt men met de Tanzaniaanse Shilling. Hierbij is 2.300 Tanzaniaanse Shilling ongeveer gelijk aan 1 euro. In tegenstelling tot de lokale supermarkten is het wel mogelijk om diverse excursies te betalen met de Euro. Kortom, is het aan te raden om zowel wat Euro als de lokale valuta bij te dragen. Hierbij weet je zeker dat je altijd in de gelegenheid bent om producten of diensten te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *