De beste plekken om te kitesurfen

Kitesurfen is hot! Steeds meer mensen ontdekken de charme van deze adrenaline verhogende sport. En wat is nog beter dan kitesurfen? Kitesurfen op een van de beste plekken van Europa. Voor zowel beginners als ervarenere surfers zijn dit de places to be als het om Kitesurfen gaat!

1 Tarifa, Spanje

Tarifa is onder surfers wereldbekend en wordt gezien als de kitesurfhoofdstad van Europa. Niet zo gek ook want de plaats telt 300 winderige dagen per jaar. Maar liefst twee verschillende winden komen hier samen, wat resulteert in geweldige golven om te kitesurfen. In het hoogseizoen kan het aantal toersiten oplopen. Maar er zijn zoveel plekken om te surfen in Tarifa en de omgeving, dat je niet teleurgesteld zult zijn bij een bezoek aan deze kitesurfhoofdstad!

2 Sardinië, Italië

Sardinië geeft je het gevoel dat je echt op een tropische bestemming bent ver van huis. Het kristalheldere water en schilderachtige omgeving zal je niet gauw ergens anders zien. In Porto Polle is een kleine baai ten noorden aan de kust van Sardinië. Hier wisselen drie verschillende winden elkaar af: de Tramontana, de Poniente en de Scirocco. De beste tijd om naar Sardinië te komen is van april tot oktober. Het overgrote deel van het jaar zit je hier dus goed als het om kitesurfen gaat. Ook na het kitesurfen is er volop te doen. Geniet van de talloze terrasjes en de uitstekende lokale Italiaanse keuken.

3 Côte d’Azur, Frankrijk

De côte d’Azur staat op nummer drie in onze lijst van de beste plekken  om te kitesurfen. Je kunt Leucate het beste bezoeken in maart en april of anders van juli tot eind oktober. Deze plek is niet alleen populair onder kitesurfers en als gevolg daarvan kan het druk worden met andere touristen die een duik nemen. Maar de sterke wind maakt het absoluut tot een plek die je niet mag missen. De thermische wind Tramontana gaan snelheden tot wel 50 knopen bereiken. Het grote strand in Leucate is heerlijk om na het surfen even te luieren in de zon. De watertemperatuur is heerlijk aangenaam in de zomer tussen de 22 en 25 graden. Wil je voor jouw vakantie nog een Kitesurfboard kopen? Kijk dan in de webshop van Funsport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *