Ga eens een dagje weg op de fiets

Elektrische fiets geparkeerd in het bos.

Hoewel dit vaak niet als eerste in je opkomt is het erg leuk om eens met de fiets een dagje weg te gaan. Het brengt vele voordelen met zich mee, je bespaart niet alleen op hoge parkeerkosten maar ervaart ook een ultiem gevoel van vrijheid. In deze blog gaan we jou vertellen waarom het echt de moeite kan zijn om een dagje weg te gaan.

Lage parkeerkosten

Wanneer je met de auto ergens naar toe gaat zul je vast de frustratie kennen van lang in de file staan én het ellenlange rondjes rijden voordat je een geschikte parkeerplek hebt gevonden. Wanneer je je fiets meeneemt kan je je auto al snel een stuk buiten de stad parkeren, vanaf daar kan je dan gemakkelijk de stad in fietsen.

Ervaar meer vrijheid

Met je fiets ervaar je een ultiem gevoel van vrijheid. Je bent namelijk voorzien van een vervoermiddel waarmee je in grote steden vaak snel op plaats van bestemming aan kan komen. Daarnaast ben je niet afhankelijk van bus- of metro tijden waardoor je een stuk meer mobiel bent. De kans dat je onontdekte en bijzondere hotspots tegenkomt is op de fiets ook een stuk groter. Zo wordt het nog leuker om een nieuwe stad te gaan ontdekken.

Goede bereikbaarheid

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ziet de gezondheidsvoordelen van fietsen steeds meer in, niet enkel voor ons als mens maar ook voor de wereld om ons heen. Hierom werken zij samen met gemeentes om fietsen één van de speerpunten te maken in het bereikbaarheidsplan. Dit houdt in dat er voor de fietser steeds meer geïnvesteerd gaat worden in goede infrastructuur én fietsenstallingen.

Gezond bezig

Omdat fietsen in Nederland zo ingeburgerd is, is het een laagdrempelige manier van sporten die bijdraagt je conditie, afvallen, bloeddoorstroming, vetverbranding en stressvermindering. Een stuk gezonder dus dan in de auto gaan zitten en lang blijven zitten.

Nieuwe plekken ontdekken

Tijdens een dagje weg is het natuurlijk leuk om de toeristische plekken te vinden maar vaak zijn er ook enorm veel leuke, minder toeristische hotspots te ontdekken. Helaas gaat dit vaak gepaard met flinke afstanden lopen waardoor dit sneller niet gedaan. Een fiets kan hier verandering in brengen, zeker een elektrische fiets. Deze fiets maakt het fietsen voor jou een stuk lichter waardoor je nog gemakkelijker dingen kan ontdekken.