Wist je dat je ook zelf bier recepten kunt maken

Zelf bierbrouwen is voor de meeste mannen natuurlijk ontzettend leuk om te doen! Waar het tot enkele jaren geleden een flinke klus was om dit te kunnen doen, is het vandaag de dag een stuk gemakkelijker geworden. Zo kun je online een bierbrouw starterspakket bij Brouwpunt bestellen, waarmee je vervolgens gemakkelijk en snel aan de slag kunt. Het pakket bevat alles wat jij nodig hebt om je favoriete biertje te kunnen brouwen. Het enige wat jij nodig hebt, dat is een grote pan van zo ongeveer 6 liter, zodat alles er in past. Uiteraard is dit voor de ervaren brouwen natuurlijk geen uitdaging mee. Daarvoor is het veel leuker om zelf een recept te bedenken. Lijkt jou dit ook wel wat, dan hebben wij de oplossing voor je!

Maak gebruik van Brouwhulp

We kunnen het ons heel goed voorstellen, dat je op een gegeven toe bent aan wat meer uitdaging. Daarom is Brouwhulp de perfecte manier om dit te kunnen doen. Het grote voordeel is namelijk, dat je hier volledig je eigen recept mee kunt maken. Dit is namelijk een speciaal ontwikkelde software, die is gevuld met allerlei verschillende ingrediƫnten. Op basis hiervan kun je helemaal je eigen recept samenstellen en uiteindelijk natuurlijk ook maken. Zo geeft de software exact aan wat je nodig hebt, zodat het praktisch niet mis kan gaan. Uiteraard komt er bij deze manier van brouwen wel iets mee kijken, dan wanneer je een kant-en-klaar pakket haalt, maar het is zeker mogelijk.

De voordelen van brouwhulp

Brouwhulp biedt je tal van voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat alle benodigde informatie al in een grote database staat. Hierdoor weet je dus exact wat je nodig hebt, maar zijn ook de verschillende waarden van deze items gevuld. Zo weet je dus meteen hoeveel suiker er in zit, waardoor je ook het alcoholpercentage op voorhand redelijk kunt bepalen. Daarnaast heb je als voordeel dat je er praktisch allerlei verschillende soorten bier mee kunt maken.

Handige tip

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het maken van je eigen bier, dan is het natuurlijk op ten duur wel zo leuk dat je ook een keer je eigen bier op je verjaardag of ander feestje serveert. Het is daarom dus een goed idee om op termijn een brouwketel aan te schaffen van Brew Monk. Dit is een grote ketel, waarin jij maar liefst 60 liter bier kunt brouwen. Daarnaast is ook het hele proces geautomatiseerd, zodat je er eigenlijk weinig tot geen handeling aan hebt.