Uiteten in Groningen zonder het budget te breken

Wanneer je na een lange werkdag geen zin hebt om te koken, is het tijd om uiteten te gaan. In Groningen zijn genoeg dure, chique restaurants om een lekker hapje te gaan eten. Dit kan af en toe wel eens lekker zijn om jezelf lekker te verwennen na een lange dag werken. Deze chique restaurants zijn heerlijk om te eten, maar de volgende dag op je rekening kijken is toch even schrikken. Die dure carpaccio was misschien toch niet zo’n goed idee. De volgende keer zal je toch sneller voor een ander restaurant kiezen, maar waar?

Gezellige restaurants in Groningen


Hier een aantal gezellige restaurants in de stad Groningen:
Pernikkel – Gezellig restaurant vlakbij het centrum. Hippe setting en als je binnenstapt zie je gelijk invloeden van de tijd uit de jaren 60. Wisselend menu en lekker eten. Pernikkel is zeker ‘the place to be’.
Dokjard – Fijne en gezellige bistro aan de Noorderhaven. Sinds 2018 haar deuren geopend in een oud pakhuis. Hier worden eigen bieren gebrouwen en is het eten zalig. Een plek die ook nog eens betaalbaar is.
De Uurwerker – Hier kun je voor alles terecht. Van een taartje tot aan een likeurtje. Gezellige tent waar ook veel studenten elkaar opzoeken. Fijne muziek en sfeer en je kunt er genieten van een heerlijke steak of pizza.
Mr. Smith’s loft – Als je echt eens wilt ontspannen, dan zit je hier op het juiste adres. Het interieur springt er gelijk uit door de exotische kleuren en planten. Het menu is een echt streetfood menu die je met elkaar kunt delen. Ook de muziek staat hier lekker hard naarmate de avond vordert.
Werkman – Een van de mooiste plekjes op de Grote Markt. De plek waar je kunt eten, drinken, werken en dansen. Het heeft uitzicht op de Martinitoren en het gebouw is te herkennen aan de grote glazen erker. Ook heeft het maarliefst 3 verdiepingen.

Uiteten in Groningen als gezin

Als je gezellig met je gezin uiteten wilt dan is het zaak om rekening te houden met een aantal dingen. Je moet rekening houden met het menu dat het restaurant aanbiedt, maar ook met de parkeergelegenheid. Groningen is natuurlijk een drukke stad en je kunt niet zomaar overal parkeren. Met je kinderen de stad door slenteren is ook geen goed idee, dus uiteten Groningen is leuk, maar het is het beste om een beetje buiten het centrum te gaan dineren als je met je gezin wilt gaan eten.