Wandelen in Nederland? Dit zijn onze tips

Vakanties in eigen land zijn de laatste jaren steeds populairder geworden nu we te maken hebben met maatregelen van de pandemie door heel Europa en de rest van de wereld. Een heerlijke wandelvakantie is iets dat steeds meer Nederlanders daarom ondernemen. Staat dit bij jou ook op de planning? Dan hebben wij hieronder verschillende gebieden in ons land dat we daarvoor aanraden.

  • De Veluwe
  • Heuvelland
  • Utrechtse Heuvelrug

Een vakantie op de Veluwe

Een van de mooiste natuurgebieden van nederland is de Veluwe. Wandel hier over de vele mooie heidevelden en natuurgebieden. Je vindt er grote uitgestrekte velden en gebieden waar je heerlijk kunt wandelen en actief kan zijn. Niet alleen voor wandelen, maar ook voor fietsvakanties is het zeer geschikt. Daarnaast vind je op de Veluwe ook veel campings waardoor je er mooi kan verblijven. 

Heuvelland in Limburg

Nog een aanrader is om naar het zuiden van Nederland af te reizen waar je prachtige wandelingen kunt maken in het Heuvelland. Hoewel Nederland nou niet bekend staat om bergen, vind je hier wel een meer heuvelachtig landschap. Dit maakt het zeer geschikt voor mooie wandelingen. Aan het eind van de dag geniet je er van een heerlijk bourgondisch drankje met een bord vol goed eten.

Utrechtse Heuvelrug

Wat centraler in Nederland blijven? Dan raden we een bezoek aan de Utrechtse Heuvelrug aan. Ook hier vind je een groot gebied waar je overal kan genieten van prachtige landschappen, bossen en velden. Uitermate geschikt voor wandelingen, of het nou voor een vakantie of een dagje uit is! Ben jij van plan om er een flinke uitstap van te maken? Dan is het goed om de juiste uitrusting mee te nemen. Dit begint bij goede trailschoenen voor heren of voor dames. Je wandeling wordt er niet alleen een stuk aangenamer door gemaakt, maar het is ook veel beter en gezonder voor je lichaam. Bij lange wandeltochten zijn goede schoenen het belangrijkste om aan te denken.