De meest ontspannende massage

Een massage waarbij je compleet aan niks hoeft te denken en iemand jou los masseert. Dit is een heerlijke gedachte wat veel mensen graag zouden willen. In deze blog is te lezen wat de meest ontspannende massages zijn en waarom het zo gezond is om een een massage te doen. 

Waarom ontspanningsmassage? 

Veel mensen kennen het wel bij een masseur aankomen en op de massagetafel gaan liggen op de hoeslaken van massagetafel. Waarbij je even heerlijk kunt ontspannen en aan niks hoeft te denken. Als je jouw lichaam ontspant dan zorgt het ook voor mentale ontspanning. Verder is een ontspanningsmassage fijn bij pijn en chronische pijn, stijve en pijnlijke spieren, rugpijn, nek- en schouderklachten, hoofdpijn en migraine. Door massage vloeien de spanning van de afgelopen periode weg en kan je jouw geest rust geven. Waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt herstelt. Ook werkt de massage preventief, doordat je in vervelende en stress situaties makkelijker los kunt laten en dat het niet wordt opgeslagen door het lichaam. Vaak merk je tijdens de massage hoe strak, vast en hard de spieren zijn. Dat is het gevolg wanneer je langdurige dezelfde spieren en spiergroepen belast. Bijvoorbeeld steeds in dezelfde houding zitten in de auto of op kantoor te lang hetzelfde zitten. Tijdens een ontspanningsmassage zal hier dan ook extra aandacht op liggen. Vaak merk je na de eerste behandeling al veel verschil. 

Hotstone massage 

De masseur verwarmt de stenen tot 45 graden celcius. De hitte dringt diep door in de spieren. Een hotstone massage verlicht spanning en geeft veel energie. Als de stenen op je rug gelegd zijn wordt je daarna los gemasseerd. Ook worden er lange rustige cirkelvormige strijkingen gedaan. Door de warmte van de stenen en de bewegingen die de masseur maakt werkt de massage heel diep in op het spierweefsel. Een hotstone massage is goed voor het zelfherstel van het lichaam, afvalstoffen afvoeren, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Zweedse massage 

Bij een Zweedse massage worden verschillende massagetechnieken gebruikt. Door de mix van harde en zachte strijkbewegingen, het opwarmen en losmaken van de spieren en het uitoefenen van druk op strategische plaatsen. Worden je bloedcirculatie en lymfesysteem gestimuleerd. Verder worden gifstoffen afgevoerd en chronische pijnen verminderd. Bij deze vorm van massage wordt er olie of lotion gebruikt op de blote huid. Ook komen er hormonen vrij in je lichaam, waardoor je stressniveau daalt en beter in je vel gaat zitten. 

Balinese massage 

De Balinese massage heeft zijn eigen karakter gekregen op Bali, maar is van ontstaan vanuit de traditionele Indonesische massage. De Balinese massage is een zachte vorm van massage, maar ook de diepere spieren worden gemasseerd. Hierdoor is de Balinese massage heel fijn en ontspannend, maar de vastzittende spieren worden wel losgemaakt. De voordelen van een Balinese massage zijn: het verminderen van stress, stimuleren bloedsomloop, nazorg blessures en verlichten van pijn in gewrichten en spieren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *