Rondreis Indonesië

Rondreis Indonesië

Een tijdlang weg om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe culturen ontdekken en heerlijk Indonesisch eten. Een rondreis door Indonesië is van alle markten thuis. Het is een veelzijdig land dat er voor iedere natuurliefhebber een droom is, maar ook voor iemand die van mooie stranden houdt. In deze blog kan je lezen over de natuur, het eten, het klimaat en algemene informatie.

Natuur

Indonesië heeft een indrukwekkende natuur en dierenrijk. Van de witte zandstranden in Bali tot aan savanne van Nusa Tenggara. Verder heeft Indonesië 400 vulkanen, waarvan 128 nog steeds actief zijn. Indonesië is omgeven door twee oceanen, de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan. Doordat deze oceanen zijn de thuisbasis van vele vissoorten, schaal- en schelpdieren, sponzen en zeeplanten. Hierdoor is Indonesië een prachtige plek om te gaan snorkelen, diepzeeduiken of duiken. Natuurlijk zijn de rijstvelden niet te vergeten die je in Java en Bali kunt zien. Verder kan je het tropisch regenwoud ook in Sumatra, Kalimantan, Sulawesi, Molukken en Papua zien. Er is dus voor een rondreis Indonesië genoeg te zien en te doen.

Eten

De echte goede gebakken rijst (nasi goreng) en gebakken noedels (mie goreng) kan je natuurlijk in Indonesië zelf eten. Ieder restaurant of verkoper heeft het wel op zijn kaart staan. Ook de rijsttafel is niet te missen en is heerlijk om te eten. Verder is de saté ook erg lekker. Voor vegetariërs is het land qua eten ontzettend fijn, omdat vele gerechten uit groenten bestaan bijvoorbeeld gado gado. Dat is niet alleen, want tofu wordt ook bereidt op veel verschillende manieren. Hierdoor is er voor iedereen iets wat diegene lekker vindt.

Klimaat

Indonesië heeft een tropisch klimaat wat betekent dat het zo’n 30 tot 32 graden is overdag en het in de avond afkoelt naar zo’n 23 graden. Gedurende het hele is de temperatuur ongeveer gelijk. In het noordelijkste deel van sumatra en in de bergen is het wat kouder, maar dit is wel de uitzondering. Doordat Indonesië zo groot en zo verspreid ligt is er op ieder eiland wel een ander regenseizoen. Daarom is het belangrijk om van te voren te bekijken waar je ongeveer naar toe wilt als je niet in het regenseizoen wilt reizen. Over het algemeen is het wel de beste reistijd van april tot oktober. De buien zijn vaak van korte duur, waarna de zon weer gaat schijnen.

Algemene informatie

Als je een Nederlands of Belgisch paspoort hebt dan heb je voor Indonesië geen visum nodig, als je niet langer dan 30 dagen in Indonesië verblijft. Met de Indonesische Rupiah wordt daar betaald. Creditcards worden in de grotere plaatsen en toeristische gebieden wel steeds bekender. Pinnen kan al wel bijna overal. Zorg er altijd voor dat je genoeg contant geld bij je hebt voor enkele dagen, als je naar kleinere eilanden gaat. Als je naar Indonesië gaat toe reizen dan zijn er vaccinaties die je worden aanbevolen om te nemen. Ook malariapillen en anders maatregelen tegen malariamuggen zijn zeer aanbevolen. Je kan een afspraak maken bij de GGD die zullen jou alles uitleggen en naar jouw gezondheid kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *