Wat er zoal komt kijken bij het kopen van een caravan matras

Het heeft er even somber uit gezien voor het kampeerseizoen 2020, maar gelukkig ziet het ernaar uit dat de campings in Nederland weer open gaan. We kunnen, uiteraard met wat extra Corona maatregelen, weer gaan genieten van een heerlijke vakantie met de caravan. Zo rond deze tijd kun je de caravan gereed maken voor een lange mooie zomer.

Naar het buitenland gaan is nog onzeker, maar ook als je in Nederland met vakantie gaat, wil je natuurlijk dat je caravan tiptop in orde is. Je laat de verlichting, de banden en de algehele technische staat van je caravan controleren bij een gespecialiseerd bedrijf. Als je zelf voldoende technisch onderlegd bent, kun je het ook zelf doen. Vergeet ook niet om het interieur van je caravan voldoende aandacht te geven. Een goed caravan matras is een van de belangrijkste zaken voor een geslaagde vakantie.

Standaard matras in caravan vaak matige kwaliteit

De standaard matrassen in een caravan hebben vaak niet de kwaliteit die je wilt. Ze zijn te hard of juist te zacht en bieden geen goede ondersteuning. Resultaat is dat je slecht slaapt en na een paar nachten last van je rug krijgt. Zo loop je het risico dat je vakantie alsnog verpest wordt. Niet door de Corona, maar door je matras. Je kunt er beter voor kiezen om een nieuw matras voor in de caravan aan te schaffen.

Waar je aan moet denken bij het kiezen van een caravan matras

Je zou kunnen denken dat je ieder standaard matras in je caravan kunt gebruiken. Niets is minder waar. In een caravan kun je geen standaard matras zoals op je bed thuis gebruiken. In een caravan is de lucht veel vochtiger dan in je huis. Daarnaast heeft een caravan veel meer te maken met grote temperatuurschommelingen. Voor een caravan heb je een speciaal matras nodig dat bestand is tegen de vochtige lucht en snelle temperatuurveranderingen. Een standaard goedkoop matras is vaak gemaakt van polyether.

Prima voor in de logeerkamer thuis, maar in de caravan gaat dit mis. Een polyether matras vervormt snel en kan niet goed tegen vocht. Naast het feit dat je niet lekker meer ligt, wordt het matras ook snel onhygiƫnisch omdat bedmijten wel raad weten met een vochtig polyether matras. Je kunt het beste kiezen voor een koud schuim matras of natuurlatex matras. Dit soort matrassen zijn prima bestand tegen vocht en temperatuurschommelingen. Ook gaan ze veel langer mee dan een polyether matras.

Het blijft een persoonlijke keuze

Het is aan te raden om je goed voor te laten lichten bij het aanschaffen van een caravan matras en niet zomaar een matras online te bestellen. Net als bij een matras voor thuis, kun je het beste even proef liggen en dat kan alleen in een echte showroom.

Bron: designlife.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *