3 tips voor het ultieme restaurantgevoel in eigen huis

restaurant

Vind je het heerlijk om er regelmatig op uit te gaan? Tel je vaak de nachten af totdat je eindelijk weer lekker op stap kunt gaan en tijd vrij kunt maken voor je partner of vrienden? Dan is de huidige coronacrisis natuurlijk een lastige tijd. Plotseling ben je aan huis gebonden en vind je het lastig om je batterij op te laden. Alle dagen lijken hetzelfde en je bent niet meer aan de klok gebonden. Dit levert soms voordelen op, maar het kan er ook voor zorgen dat je een beetje in een sleur raakt. 

Om dit te doorbreken is het belangrijk om jezelf af en toe op iets fijns te trakteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk etentje in de stijl van jouw favoriete restaurant? Dit kan gewoon thuis! In dit artikel geven we 3 tips hoe je met het bezorgen van een makkelijke maaltijd het ultieme restaurantgevoel in eigen huis creëert. Lees mee en laat je inspireren! 

Zorg voor de juiste sfeer 

Waarom vind je het altijd zo prettig om een avondje lekker uit eten te gaan? Veel mensen beantwoorden deze vraag met het benoemen van de sfeer in een restaurant. Een fijn muziekje, een kaarsje op tafel en gezellig kletsende mensen. Het gevoel dat je even weg bent uit de dagelijkse sleur. 

Er is echter geen enkele reden waarom je deze sfeer niet ook in huis kunt krijgen. Kleed de eettafel daarom eens leuk aan, zet een romantisch muziekje aan en verwijder stoorzenders. Geniet van de rust, het fijne gezelschap en het heerlijke eten van jouw favoriete restaurant. 

Wat eten we vanavond 2 personen? Bekijk vandaag nog het aanbod bij de lokale horeca in jouw buurt. Veel restaurants bezorgen tegenwoordig, waardoor je nog steeds van de lekkerste maaltijden kunt genieten. Zelf koken is dan ook zeker niet nodig! 

Breng kinderen een nachtje naar opa en oma 

Zijn je ouders nog jong en fit? En hebben ze er geen problemen mee om ook tijdens deze crisis op hun kleinkinderen te passen? Lucky you! Want dat betekent dat je over nog meer luxe kunt beschikken. Kies er bijvoorbeeld voor om je kinderen een nachtje bij opa en oma te laten logeren. Zo kan jij quality time met je partner doorbrengen en geniet je helemaal van dat ‘erop uit’ gevoel. 

Is het niet mogelijk om je kinderen bij opa en oma te brengen, omdat zij simpelweg een te groot risico lopen? Dan kun je er ook voor kiezen om je kinderen eerder eten te geven en ze vroeg naar bed te sturen. Zo hebben jullie de hele avond voor jezelf. 

Probeer nieuwe gerechten uit 

Geen zin om zelf uren in de keuken te staan? Geen probleem! Eten bestellen online is tegenwoordig zo gedaan. Bovendien steun je zo ook nog eens je favoriete lokale horecagelegenheid. Daarnaast geeft eten bestellen je ook nog eens de mogelijkheid om nieuwe gerechten en cuisines uit te proberen. Bestel verschillende (kleine) gerechten en zet de tafel vol met een ‘proeverij’. Zo genieten jullie van de heerlijkste hapjes, elkaars aanwezigheid en kan je ook nog eens inspiratie opdoen om later in je eigen keuken uit te proberen. Het échte restaurantgevoel in eigen huis! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *