Motiveer uw team in 2020

Wist u dat teambuilding het vertrouwen vergroot, de communicatie verbetert, de samenwerking versterkt en conflicten vermindert? Overweegt u een goede start van het nieuwe jaar door uw team kennis te laten maken met teambuildingactiviteiten?

Waarom u zich zou moeten bezighouden met teambuildingactiviteiten

Er zijn vele redenen voor teambuilding, van het verminderen van conflicten tot het bevorderen van communicatie. Ontdek de verschillende redenen waarom u in het nieuwe jaar wilt beginnen met teambuilding.

Verbeter de communicatie

Of er nu wel of niet communicatieproblemen zijn, die zullen onvermijdelijk optreden. Herinner je je de speltelefoon? Het laat zien hoe de communicatie in de loop van de tijd verloren kan gaan. De boodschap begint bij de ene persoon, en wanneer deze van de ene persoon naar de andere wordt gefluisterd, kan het eindresultaat heel anders zijn. Dit zal uw team laten zien dat het bij het doorgeven van informatie belangrijk is om het direct van de bron te horen. Op de werkvloer is het gemakkelijk te vergeten hoe vaak dit kan gebeuren, vooral op verschillende afdelingen. Teambuildingactiviteiten zijn cruciaal om de communicatie tussen teams te verbeteren, wat in wezen kan leiden tot snellere en meer positieve resultaten.  Een goed voorbeeld van het versterken van communicatievaardigheden is maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit kan worden bereikt door middel van vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld door een donatie te doen aan een lokaal goed doel. Actieve bedrijfsuitjes zijn vaak ook zeer effectief in het verbeteren van de communicatie in uw team!

Conflicten verminderen

Heeft uw team verschillende conflicten gehad die vervolgens hebben geleid tot vertragingen in de productie? Denk aan verschillende spellen en oefeningen die vrede en sterkere banden bevorderen. Je zou een speurtocht kunnen organiseren, teambuilding in een indoor klimpark, paintball als team spelen, enz. Zo laat je de conflicterende teams samenwerken om een bepaald doel te bereiken. Als ze samenwerken en de speurtocht afmaken, samen het klimdoel bereiken of de tegenstander met paintball verslaan, moet er een prijs zijn voor de winnaars.

Vertrouwen opbouwen

Het opbouwen van vertrouwen maakt deel uit van teambuilding. Als je team elkaar niet lijkt te vertrouwen, kunnen vertrouwenwekkende spelletjes de perfecte activiteit zijn. Een kort voorbeeld van een oefening is het vinden van een hindernissenparcours in uw omgeving en het geblinddoekt opstellen van uw medewerkers. Pak een touw om je vast te houden en laat het team samen proberen het hindernissenparcours onder de knie te krijgen, wat zelfvertrouwen en communicatieve vaardigheden opbouwt. In het algemeen zult u willen kiezen voor op teamontwikkeling gebaseerde oefeningen die zich richten op kerncompetenties, zoals vertrouwen, om uw team te verenigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *