Tips voor een vakantie op Ameland

Ben je toe aan een vakantie, maar wil je ons kikkerlandje liever niet verlaten? De Waddeneilanden zijn niet alleen leuk voor een dagje weg, maar ook voor een ware vakantie. Ameland staat bekend om zijn gezellige dorpjes met leuke restaurants. Er is voor iedereen iets te doen, jong of oud. Plan een weekje weg met je familie of ga voor quality time met je partner. Wij delen een aantal leuke tips voor een vakantie op Ameland met je. 

Het kenmerk van Ameland: de vuurtoren

Om maar meteen met dé bezienswaardigheid van Ameland te beginnen: de vuurtoren. Deze kun je niet missen als je op vakantie naar Ameland gaat. Je kunt de toren van 55 meter hoog niet alleen bewonderen, maar je kunt er ook een bezoekje aan brengen. Het kost je misschien wat pijn en moeite, die 236 treden zijn niet niks, maar dan heb je ook wat. Op de top van de toren heb je een prachtig uitzicht over Ameland. De verschillende verdiepingen zijn ingericht met exposities en ook delen oud-vuurtorenwachters graag hun verhaal met je.

Fietsend het eiland ontdekken

De elektrische fietsen zijn in opmars, helemaal op Ameland. Over heel Ameland flitsen de snelle elektrische fietsen aan je voorbij. Je vindt er namelijk heel veel fietspaden. Langs de duinen, door het bos of bij het strand; overal ligt een fietspad. Niet alleen voor de oudere generatie is fietsen op Ameland leuk, voor de jongere generatie is het ook een perfect vervoersmiddel. Stap eens op de fiets zonder route en kijk waar je uit komt. Je zult onderweg genoeg leuke cafés en restaurants tegenkomen waar je kunt uitrusten.

Cultuur snuiven

Wil je wat cultuur meepakken tijdens je vakantie? Dan zit je op Ameland helemaal goed. Er valt namelijk genoeg cultuur te snuiven op het toeristische eiland. Ameland werd vroeger compleet geïsoleerd van de rest van Nederland en dit kun je terugzien in de verschillende musea. Zo is er bijvoorbeeld een bunkermuseum waar er aandacht wordt besteed aan de oorlogsgeschiedenis van het eiland. In het cultuurhistorisch museum Sorgdrager ervaar je de vroegere cultuur van de Amelanders.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *