Hier moet je geweest zijn

De meeste mensen die een zonvakantie vieren kiezen ervoor om lekker lui bij het zwembad te chillen. Veel mensen vinden het belangrijk dat iedereen zijn eigen gang kan gaan en het moet niet al te duur zijn. Gezinnen gaan vaak naar campings en stelletjes kiezen gemiddeld vaker voor een hotel. Kijk is een keer verder dan dat. Er zijn zoveel leuke plaatsjes die niet eens zo gek ver weg zijn. In dit artikel worden er een aantal van deze mooie plaatsjes besproken die niet al te ver weg van huis zijn.

Matera

Matera is een plaatsje dat in de volksmond niet al te bekend is. Het Zuid-Italiaanse plaatsje is werkelijk waar magistraal. Matera staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst. In de kern van de stad zijn de huizen gebouwd in de bergen. Het is een prachtig gezicht en een unieke ervaring om hier rond te lopen. Veel filmmakers en kunstenaars hebben hier hun inspiratie uit gehaald. In Matera zijn veel luxe hotels maar ook campings. Of je nou in een luxe suite of in een warme slaapzak wilt slapen het is allebei mogelijk.

Kopenhagen

Een veel bekendere plaats is Kopenhagen ondanks dat iedereen weet waar Kopenhagen ligt zijn er veel mensen nog niet geweest. De stad staat bekend om haar mooie kleurige huizen aan het water. Er zijn ontzettend veel leuke winkels en boetiekjes. Ook zijn er veel mooie hotels waar je jezelf heerlijk kunt laten verwennen.

Zadar

Kroatië is een prachtig vakantiebestemming met vele mooie plaatsjes. Zadar is daar één van. Ben jij een echte cultuurliefhebber dan is Zadar zeker wat voor jou. Met de smalle straatjes en het leuke centrum is het een trekpleister voor de echte cultuursnuivers. De stad is omringt door zeewater en s ’avonds is er een prachtige zonsondergang. Ook heeft Zadar bekend om haar bruisend nachtleven. Je kunt het beste niet in de hoogzomer periode  gaan aangezien het dan ontzettend druk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *