De leukste tips voor een weekendje Valencia

Valencia staat op nummer 3 van grootste steden van Spanje. Heb je Barcelona en Madrid al een keer gezien, maar kan je geen genoeg krijgen van Spanje? Valencia is absoluut de moeite waard voor een stedentrip. De binnenstad is ontzettend sfeervol, met oude kerken en gezellige terrasjes. Valencia is gelegen aan de oostkust, dus voor alle strand- en zonliefhebbers is de stad ideaal! Je kunt natuurlijk alleen maar van de zon genieten op het strand of op het terras, maar wil je wat meer van de stad zien? Op de vakantievergelijker Vakanty.nl vind je nog veel meer tips en leuke hotels om te verblijven.

Bezienswaardigheden Valencia

Een van de absolute hoogtepunten in Valencia is de Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Oefen maar alvast met het uitspreken van deze naam. Deze ‘stad in de stad’ is ontworpen door Santiago Calatrava aan het eind van de jaren ’90. Om niet te veel in de schaduw te staan van de andere grote steden in Spanje is dit futuristische complex gebouwd met water rondom de gebouwen. Deze Stad van Kunst en Wetenschap bestaat uit zes onderdelen: l’Óceanogràfic, L’Hemisferic, L’Umbracle, Museo de las Ciencias, Palau de les Arts en het Agora. Het museum van de wetenschap (Museo de las Ciencias) is ontzettend groot, zo’n 40.000 vierkante meter. Binnen mag je al de tentoongestelde objecten bedienen en aanraken, ook erg leuk voor kinderen! l’Óceanogràfic is het grootste aquarium van Europa. Je kunt er haaien, dolfijnen, walrussen en walvissen zien. Je kunt zelfs een hapje eten onder water in het onderwater restaurant! Je kunt voor elk onderdeel apart een kaartje kopen of je kunt er voor kiezen om een combinatiekaart aan te schaffen.

La Lonja

La Lonja aan het Plaza del Mercado is een zijdebeurs die gebouwd is tussen 1482 en 1533 en staat op de Wereld Erfgoedlijst. Dit gebouw staat schuin tegenover de Mercado Central. Erg leuk om even over de markt te lopen, want er is van alles te zien! La Lonja lijkt van de buitenkant erg op een oud kasteel met middenin een mooie binnenplaats met sinaasappelbomen.

Barrio del Carmen

Barrio del Carmen is een leuk uitgaansgebied. Overdag kun je er nog genieten van de rust, wat drinken aan het Plaza del Carmen, maar die rust kun je ’s avonds rond een uurtje of tien wel vergeten. Er zijn ontzettend veel leuke restaurantjes, bars en clubs. Bestel eens paella, want dit gerecht komt oorspronkelijk uit Valencia!

La Seu

La Seu is de kathedraal van Valencia die gebouwd is in de 13e en 14e eeuw. Bijzonder aan deze kathedraal is dat er 3 bouwstijlen zijn gebruikt: romaanse stijl, barok en gotisch. Dit komt omdat er in die tijd veel veroveringen plaats hebben gevonden. De hoge gotische toren, de El Miguelete, kun je beklimmen waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Naast gebouwen en musea ook eens een park bezoeken? Dan moet je naar de Jardines de Turia gaan. Dit park is negen kilometer lang! Je kunt deze afstand wandelend afleggen, maar je kunt er ook fietsen huren. Een leuk hotel om hier te boeken is bijvoorbeeld Hotel Eurostars Gran Valencia. Dit hotel heeft zelfs een dakterras met zwembad!

Met het vliegtuig naar Valencia

Het vliegveld van Valencia ligt op zo’n 8 kilometer van de stad. Goedkopere maatschappijen als Ryanair, EasyJet, Vueling en Wizz Air vliegen op Valencia, maar ook de grotere zoals Lufthansa, Air Berlin en Iberia. In ongeveer 3 uur ben je geland in Valencia. De prijzen voor een vliegticket verschillen enorm. Bij bijvoorbeeld Ryanair betaal je voor een enkele reis tussen de 30 (laagseizoen) en 150 (hoogseizoen). Zoek dus goed uit van tevoren wat het voordeligst is! Het vervoer van het vliegveld naar de stad is goed geregeld. De busverbinding naar de stad is prima en erg goedkoop. Voor ongeveer een euro ben je in het centrum. Een taxi kan natuurlijk ook, dit kost je misschien een keer 10 euro.

Met de auto naar Valencia

Het is bijna niet te doen om in één keer naar Valencia te rijden. Raadzaam is dus om een keer te stoppen onderweg om te overnachten. Als je veel van de omgeving Valencia wilt zien zou je met de auto kunnen gaan, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een auto te huren voor een dag. Je kunt op sommige plekken gratis parkeren in de stad, zoals op de Paseo de la Alameda langs het Turia park. Als je in een hotel verblijft, zoek dan even van tevoren uit of er een parkeergelegenheid is. Soms gratis, soms tegen betaling per dag. Ook kun je bij veel metrostations je auto gratis parkeren.

Met de trein naar Valencia

Er is helaas geen directe verbinding naar Spanje. Als je met de trein wilt reizen moet je eerst met de Thalys naar Parijs om vervolgens de TGV naar Barcelona te nemen. Daarna kunt je verder met de Spaanse Nationale Spoorwegmaatschappij (RENFE). Je moet er rekening mee houden dat je sowieso 20 uur verder. Je zult veel meer geld kwijt zijn aan de treinkaartjes, want het kost al 40 euro (enkele reis) om van Barcelona naar Valencia te reizen. Het treinstation van Valencia heet Estacio del Nord en ligt op loopafstand van het centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *