De leukste vakantiebestemmingen in Nederland

Ben je toe aan een vakantie in Nederland maar heb je nog geen idee waar je dit keer heen wil gaan? Dat probleem kennen wij ook. Er is natuurlijk ook ontzettend veel keuze, zelfs binnen onze grenzen. Ga je naar het zuiden van Nederland of juist naar het hoge noorden? Wil je toch liever in een hotel in de randstad zitten of misschien naar de waddeneilanden? Wij hebben hieronder een aantal leuke opties voor je op een rijtje gezet.

Noorden

Men denkt soms dat er in het hoge noorden van Nederland niet zoveel te beleven is in tegenstelling tot de randstad, maar niets is minder waar. Naast dat het hier in verhouding lekker rustig is, beschikt het noorden van ons landje over een prachtig landschap waar je de dagen wel meer doorkomt. Toch meer behoefte aan gezelligheid? Kies dan bijvoorbeeld voor het centrum van Groningen. Want het is inmiddels algemeen bekend: er gaat niets boven Groningen. Deze gezellige stad zit vol met studenten, dus oubollig is het zeker niet. Daarnaast heb je ontzettend veel leuke terrasjes en kroegjes waar je je prima kan vermaken.

Waddeneilanden

Nederland beschikt natuurlijk ook nog over onze prachtige waddeneilanden. Ben jij er al eens geweest? Anders is het hoog tijd om er tussenuit te gaan! Een van de waddeneilanden die er echt bovenuit springt is Ameland. Over het gehele eiland zijn vakantiehuisjes, bungalows en appartementen beschikbaar in de gezelligste dorpjes als Nes, Buren of Hollum. Een kleine tip: kijk even naar vakantiehuisjes op Ameland. Wie weet vind je wel juist dat huisje waar jij nou juist zou willen verblijven. 

Zuiden

Laten we beginnen met het meest logische pluspunt aan het zuiden van Nederland: het is hier meestal een stuk warmer! Altijd fijn natuurlijk wanneer je op vakantie bent. Maar naast de warmte en de “zachte G”, staat het zuiden van Nederland bekend als het gezelligste gedeelte van Nederland: in Brabant brand nog licht! Hier zijn vele mooie locaties aanwezig voor bijvoorbeeld campings of vakantiehuisjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *