Wat heb ik nodig om motor te rijden?

Wil je graag motorrijden? Dan zijn er een aantal dingen die je moet regelen en aanschaffen om veilig de weg op te gaan. Wij vertellen je in dit artikel wat je allemaal nodig hebt om motor te gaan rijden. Lees dus snel verder.

Motorrijbewijs

Natuurlijk het allerbelangrijkste is het behalen van je motorrijbewijs. Zonder rijbewijs mag je natuurlijk niet motorrijden op de openbare weg, daarom zal je eerst motorrijlessen moeten volgen bij een verkeersschool. Voor het motorrijbewijs is het nodig om zowel praktijk als theorie examen af te leggen. 

Motor

Motorrijbewijs gehaald? Dan kan je op zoek gaan naar het type motor dat bij jou past. Wil je een cruiser of juist een sportiever model? Er is genoeg keuze als je op zoek gaat naar een motor. Als beginner adviseren wij om vooral niet te gek te doen, kies voor een relatief licht model om je eerste kilometers als motorrijder mee af te leggen. De meeste mensen kiezen ervoor om een tweedehands motor aan te schaffen, dit is erg verstandig. Een tweedehands motorfiets is al ingereden en zijn vaak een stuk goedkoper. 

Motorverzekering

Motor gekocht en staat deze al op jouw naam? Dan is het verplicht om een motorverzekering met een dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) af te sluiten. Een WA motorverzekering hoeft helemaal niet zo duur te zijn. 

Motorkleding

Goede bescherming is essentieel als je op je motor rijdt. Draag daarom altijd beschermende motorkleding van hoge kwaliteit. Kies voor goede bedekkende kleding, dit kan je lichaam bij een valpartij veel leed besparen. Een goede motorjas, motorbroek, handschoenen en motorlaarzen zijn erg belangrijk voor optimale bescherming. 

Motorhelm

Natuurlijk mag een motorhelm niet ontbreken als je motor gaat rijden, deze is ook verplicht. Er zijn verschillende type helmen, maar je moet vooral letten op het draagcomfort en de bescherming. Laat je goed adviseren over welke helm je het beste kan aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *