Waar bestel je een goedkoop treinkaartje?

Steeds meer mensen verkiezen het reizen met de trein boven het reizen met ieder ander vervoermiddel. Dit heeft verschillende redenen. Om te beginnen spelen de stijgende brandstofprijzen een grote rol. Nog belangrijker is echter de verkeersdrukte die we in Nederland kennen. In de meeste grote steden staat het verkeer dagelijks vast. Rond de spitsuren is het niet verstandig om de auto te pakken. Toch moet je op tijd op de plek van je bestemming aan kunnen komen. Om deze reden wordt er steeds vaker voor de fiets of voor het openbaar vervoer gekozen. Indien je een flinke afstand moet reizen, koop je uiteraard liever een goedkoop treinkaartje dan dat je met de fiets gaat.

Behalve dat het reizen met de trein steeds aantrekkelijker wordt vanwege files op de autowegen, moedigt de overheid het reizen met de trein ook aan. Hoe meer mensen met het openbaar vervoer reizen, hoe minder files er ontstaan. Files kosten dagelijks veel geld doordat veel mensen vertraging oplopen. Volgens een rapport van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid uit 2017, zouden groeiende files destijds tot wel 3,7 miljard euro per jaar kosten. In de tussentijd is het aantal files niet afgenomen, maar juist toegenomen. Het bestellen van goedkope treinkaartjes is in 2018 en 2019 alleen maar populairder geworden.

Een goedkoop treinkaartje of een OV-kaart?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de OV-kaart te reizen. Het reizen met de OV-kaart heeft veel voordelen, maar in veel gevallen is het verstandiger om een goedkoop treinkaartje te kopen. Als je dagelijks met de trein reist, is de OV-kaart in de meeste gevallen de beste optie. Een goedkoop treinkaartje is echter een betere optie als je zelden met de trein reist. Vooral voor langere afstanden is een kaartje ideaal. Bovendien zijn er veel aanbieders die goedkope kaartjes verkopen, waardoor een kaartje niet duur hoeft te zijn. Nog een goede reden om voor een treinkaart te kiezen is het feit dat je niet in en uit hoeft te checken. Als je nooit met de trein reist, kan het in- en uitchecken vrij ingewikkeld zijn. Bovendien kost dit, zeker op een drukke dag, vrij veel tijd.

Op reis

Ben je van plan om op vakantie te gaan in Europa? Voor veel bestemmingen is het kopen van een goedkoop treinkaartje een uitstekend idee. Zo kun je binnen 3,5 uur bijvoorbeeld al in Parijs zijn. Ook steden als Madrid zijn goed te bereiken met de trein. In principe is vrijwel iedere grote Europese stad goed te bereiken met de trein. Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan is het zeker aan te raden om het aanbod van goedkope treinkaartjes voor een enkele reis eens te bekijken. Dit is vooral onder backpackers erg populair.

Een geschikte aanbieder

Ben jij nog op zoek naar een goedkoop treinkaartje? Dan is het van groot belang dat je voor een aanbieder kiest die je kunt vertrouwen. Gelukkig is er een platform voor mensen zoals jij waarop alle betrouwbare aanbieders met elkaar vergeleken worden, namelijk Treinreiziger.nl. Dankzij dit platform is het tegenwoordig ontzettend eenvoudig om een goedkoop treinkaartje te vinden voor vrijwel iedere bestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *