POPULAIR: De lekkerste tapas top 10!

Spaanse hapjes eten onder de Nederlandse zon kan prima! Je hoeft niet perse in Spanje te zijn om te kunnen van heerlijke lekkernijen. Deze kleine gerechtjes zijn ontzettend verrukkelijk! Serveer met een glas wijn en geniet van een gezellige avond met je vrienden en familie. Iedereen kan ook zelf zijn/haar lievelingsgerecht meenemen. Op deze manier hoef je zelf niet lang in de keuken te staan. Tapas zijn echt een aanrader!

Wat tapas nou precies zijn?
Wanneer je denkt aan een goed voorbeeld voor deze Spaanse lekkernijen spreekt men al snel over gehaktballetjes in tomatensaus, garnalen en natuurlijk olijven. Dat klopt ook! Maar wat is er allemaal nog meer? Wij vertellen je het in dit artikel!

Tapas, of op zijn Spaans ‘tapa’ zijn aperitiefhapjes. Het wordt meestal gegeten bij een wijntje of een glas bier. Bij sommige restaurants krijg je zelfs standaard een hapje wanneer je iets te drinken hebt besteld van de kaart. Geweldig toch!?!

Gerelateerde afbeelding


Welke tapas zijn het lekkerst?
Nou, nou, dit is erg lastig om te zeggen.. Om te beginnen verschillen smaken heel erg! Het kan zijn dat de een liever vlees eet, terwijl de ander liever een visje nuttigd. Maar om je een indruk te geven van wat in het algemeen wordt gegeten, hebben we een lijstje voor je opgesteld.

De 10 populaire tapas
De tapas die het meest worden gegeten zijn:

 1. Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
 2. Garnalen in knoflooksaus
 3. Carpaccio met truffelmayonaise
 4. Ham met meloen
 5. Pittige inktvisringen
 6. Empanada’s (pasteitjes
 7. Patatas Bravas (gebakken aardappelen)
 8. Gevulde portobello’s
 9. Stokbroodje aioli (knoflookboter)
 10. Gazpacho van tomaten

Ga gezellig naar een restaurant om de beste tapas te proeven. In Nederland is het in elke stad wel mogelijk om een gezellig avondje tapas te eten! De meeste steden hebben zelfs meerdere restaurants zodat je zelf nog kan kiezen waar je wil eten.

Ik begrijp dat je nu niet kunt wachten om naar de keuken te gaan en deze heerlijke gerechten te bereiden? Maak een lijstje met de ingrediënten die je nodig bent. Ga naar de winkel om boodschappen te halen en geniet een avondje genieten van deze overheerlijke tapas met vrienden!

One thought on “POPULAIR: De lekkerste tapas top 10!

 1. Ik krijg echt zoveel trek wanneer ik dit lees!
  Super bedankt voor de tips!
  Groet, Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *