Citytrip in Gelderland; waarom niet?

Bij een citytrip denk je natuurlijk al snel aan een citytrip in het buitenland. Een reis naar Londen, Berlijn of zelfs New York. En als we dan al een citytrip doen in ons eigen land dan liggen steden als Amsterdam, Rotterdam, Maastricht of Utrechts als eerst op het puntje van de tong. Toch zijn er zo veel meer mooie steden in ons land om eens te komen bezoeken. 

Wij zetten daarom graag een aantal prachtige steden uit Gelderland in het zonnetje. Deze provincie heeft namelijk meer te bieden dan de Veluwe. Dat wordt een huisje huren, of een verblijf op een vakantiepark als je met een groep komt.

Gelderse steden die zeker de moeite waard zijn

Tijdens je citytrip wil je genoeg te zien en te doen hebben. Meer dan alleen kunnen shoppen is dan wel een vereisten. Zaken zoals historie, cultuur of een natuurrijke omgeving kunnen het verschil maken. Ben je hier naar op zoek, dan moet je zeker eens naar Nijmegen, Arnhem of Zutphen komen. 

Nijmegen: Deze prachtige stad staat bekend als oudste stad van Nederland. Deze historie is dan ook goed te zien in de binnenstad, waar je mooie monumentale panden tegenkomt, bijvoorbeeld het Waaggebouw in het centrum, de Sint Stevenskerk en de Kanunnikkenhuisjes. Klaar met alle historie? Ga shoppen in het prachtige oude centrum in de honderden leuke winkeltjes en boetiekjes. Na het shoppen kun je bijkomen op een terrasje langs de rivier de Waal. 

Arnhem: Een trip naar de hoofdstad van de provincie Gelderland. Arnhem is een prachtige stad om te bekijken en te beleven. Winkelen in de binnenstad en het Modekwartier. Daarnaast is Arnhem omgeven door natuur. De Veluwe is namelijk altijd dichtbij. Mocht je na een dag shoppen en mensen kijken in de stad op zoek zijn naar rust en ruimte, dan sta je in not-time in de natuur. 

Zutphen: Een Hanzestad in hart en nieren, dat is Zutphen. Een stad waar zo veel te zien en doen is. Begin met een rondvaart door de grachten en vervolg je dag met een bezoek aan een van de vele musea in de stad.

Kortom, genoeg redenen om eens voor stad in Gelderland te kiezen als bestemming voor je citytrip. Ga je romantisch met je partner of maken jullie er een vriendenweekend van.