Waarom een drone video laten maken? De na- en voordelen!

Drone

Heb je er wel eens over nagedacht om een drone video laten maken voor jouw bedrijf of organisatie, maar ben je er nog niet over uit of het ook daadwerkelijk de investering waard is. Dan gaan we je op deze pagina helpen om een correct besluit te nemen. Hieronder tref je een aantal voor- en nadelen voor het uitbesteden van een drone video voor jouw bedrijf of organisatie. 

Voordelen van een drone video

Drone video’s zijn momenteel helemaal hot! Sinds de komst van deze luchtwezens heeft foto- en videografie een nieuwe dimensie gekregen en kunnen er beelden worden gemaakt, vanuit een compleet ander perspectief. Daarnaast is het algemeen bekend dat mensen liever video’s kijken dan lappen tekst lezen. De combinatie van unieke luchtbeelden, passend geluid en een krachtige boodschap maken drone video’s tot een succes! Bovendien onderscheid je jezelf van de concurrentie, door andere beelden te tonen de rest. Natuurlijk, ieder bedrijf is anders, maar met een drone video bied je jouw klanten of bezoekers een compleet beeld van jouw bedrijf of organisatie. 

Nadelen van een drone video

Het grootste nadeel van het laten maken van een drone video zijn de kosten. Drone video’s zijn niet goedkoop en bovendien moet er het één en ander van tevoren worden geregeld, zodat de perfecte beelden geschoten kunnen worden. Onze tip: probeer bij verschillende partijen offertes op te vragen, zodat je de prijzen met elkaar kunt vergelijken. Op deze manier kom je beslagen ten ijs en heb je een duidelijk beeld wat de markt biedt. 

Waarom een video in plaats van foto’s?

Naast het laten maken van een drone video, kun je natuurlijk ook besluiten om gebruik te maken van drone fotografie. Vaak is dit een stuk goedkoper, maar een foto zegt natuurlijk nooit zoveel als een krachtige video. Met een video kun je een stuk beter een duidelijke boodschap meegeven. Daarbij is de mix van luchtbeelden, tekst en muziek de ideale combinatie!

Waar een drone video laten maken?

Als je op zoek gaat naar een geschikte videoproducer, zul je al snel merken dat er genoeg partijen zijn die hun diensten aanbieden. Van zzp’ers tot grote productiebedrijven; het aanbod is gigantisch. Onze tip is om bij een aantal partijen het gesprek aan te gaan en de keuze te maken op het gevoel. Naast het feit dat een drone videograaf mooie beelden moet kunnen schieten, is het natuurlijk ook prettig als hij of zij met je meedenkt en daadwerkelijk begrijpt hoe jij het voor ogen hebt.