Leuke dagjes uit met de kids

De vakantie komt eraan en dat betekent dat de kinderen lekker vrij zijn. Op dit soort momenten wil je dan ook graag iets leuks doen, maar wat kan je nu doen in deze corona tijd? Gelukkig zijn er nog genoeg leuke dingen die je kunt doen met kinderen. Lees hier wat voor leuke dagjes uit me de kinderen er zijn!

Corona proof een uitje

Het is tegenwoordig erg lastig om een uitje te verzinnen in deze tijden, gelukkig is het nog goed mogelijk. Er zijn wel een paar dingen waar rekening mee gehouden moet worden. De belangrijkste regel die er is, is 1,5 meter afstand houden. Zo wordt het virus minder snel verspreid. Natuurlijk wanneer je verkouden bent of klachten hebt moet je thuisblijven.

Aardig wat regels, maar gelukkig met een beetje goed nadenken zijn er nog heel wat activiteiten te verzinnen om te doen met de kinderen. Je kan naar genoeg plekken buiten en er zijn nog een aantal andere leuke dingen die mogelijk zijn.

Sportieve uitjes

Zijn jij en je kinderen sportief ingesteld? Gelukkig kan je dan genoeg leuke dingen doen. Ga Nederland ontdekken op de fiets, dit kan op je eigen fiets maar natuurlijk ook op een gehuurde fiets in een natuurgebied. Denk aan de Veluwe, een mooi groot gebied waar je heel de dag kan rondwandelen, fietsen en kijken. Zo kan je met een dagje uit met kinderen toch nog wat energie kwijt.

Je hebt ook genoeg sportieve activiteiten op het water, dit is vooral leuk voor in de zomer. Kinderen houden van avontuur en water, ga daarom een rondje kanoën. Er zijn genoeg plekken in Nederland waar dit mogelijk is. Meestal ga je met de kano door kleine watertjes in een gebied, kinderen worden hier erg blij van. Suppen is ook een goed alternatief hiervoor.

Dagje uit met dieren

Kinderen, vooral kleine kinderen zijn helemaal gek van dieren. Gelukkig kan je in Nederland nog steeds uitjes boeken met dieren. Wat tegenwoordig helemaal in is om met kinderen te doen, is met Alpaca’s lopen of picknicken. Je gaat eigenlijk naar een boerderij en het ligt eraan wat je boekt, maar je kan een rondje wandelen met alpaca’s en zelfs gezellig met ze knuffelen tijdens een picknick. Hier worden kinderen toch gelukkig van?

Sommige boerderijen zijn ook open voor leuke activiteiten. Zo zie je maar dat er toch genoeg activiteiten zijn die je kunt doen in deze tijd. Vooral nu de maatregelen langzamerhand weer versoepeld gaan worden. Met deze versoepelingen komen er steeds meer dagjes uit met kinderen in aanmerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *