Tijd voor een vakantie in Brabant

vakantie brabant

Wordt het tijd om toch eventjes er kort tussenuit te gaan tijdens de “intelligente lockdown”? Denk dan eens aan een particulier vakantiehuis in Brabant. Niet te veel in de drukte, veel privacy en er toch eventjes uit. Een vakantiehuis heeft veel voordelen, want het geeft je veel vrijheid:

 1. Geen vaste tijden voor ontbijt/diner. Je bepaalt lekker zelf wanneer je uit bedje stapt en het menu van het avondeten.
 2. Auto lekker dichtbij op de oprit. Direct de auto instappen en de omgeving ontdekken is toch ook een heerlijke vorm van vrijheid. 
 3. Verwijderd van de massa. Je zit niet op een groot vakantiepark. Vaak liggen particuliere vakantiehuisjes op mooie en bijzondere plekken in de natuur.
 4. Betaalbaarder dan een hotel. Waar je voor een hotel al zo €75,- per nacht per persoon kwijt bent aan een kamertje, ben je al snel voor een weekendje weg in een vakantiehuis de helft kwijt per persoon per nacht. 
 5. Huisdieren mogen vaak ook mee. Toch wel zo fijn dat er niet oppas geregeld hoeft te worden voor de trouwe viervoeter. Want ook jouw huisdier is onderdeel van het gezin die wel lekker wilt genieten van een andere omgeving.

Waarom voor een vakantiehuis in Brabant kiezen?

De provincie Noord Brabant is een grote provincie met veel mooie historische steden, natuurparken en culinaire hoogstandjes. Kom je niet uit Brabant en wil je toch graag eens wat anders zien van Nederland? Wacht dan niet langer en boek een vakantiehuis op heerlijkehuisjes.nl! 

De Nationale Parken

Ontdek al het natuurlijk schoon van Brabant in de Nationale Park Loonse en Drunense Duinen, ook wel de Sahara van Brabant genoemd. Een grote zandvlakte met zandverstuivingen omringt door bebost gebied. Daarnaast herbergt de provincie ook het Nationale Park de Groote Peel. Nationaal Park De Groote Peel is een weids, waterrijk en stil hoogveengebied dat vooral bekend staat om zijn vele vogelsoorten en bijzondere geschiedenis. En tot slot is er nog de Biesbosch, een zeer waterrijk gebied waarbij je via de boot of kano kunt ontdekken. Liever niet het water op? Maak dan gebruik van de vele mooie wandelroutes of looproutes. Alle drie de parken zijn prachtige omgevingen om te wandelen en te fietsen. 

Culinair

Wat is nou typisch Brabants? De Drunense Duinen, Philips of toch het Brabants kwartiertje? En echt typisch Brabants eten en drinken? Dan denk je al snel aan Bossche Bollen, Brabantse worstenbroodjes en aan Unox natuurlijk. Ook bijzonder; typische Brabantse woorden, als Houdoe en Quukske, wat ook nog eens een onvervalste Brabantse lekkernij is! Maar er zijn meer typische Brabantse lekkernijen:

 • Asperges op zijn Brabants; Ham, saus, krieltjes en een eitje erbij en Brabantser kun jij je asperges niet eten.
 • Balkenbrij; Balkenbrij is gekruid vlees dat opgebakken wordt. Wordt normaal gesproken alleen in de winter gegeten en is gemaakt van slachtafval en klaar gemaakt in vleesbouillon. 
 • Eierkoeken

Historische steden van Brabant

In Brabant vind je prachtige historische steden. Elke stad herbergt haar eigen schoonheid. Hieronder een kleine top 5:

 1. Heusden; Heusden is het mooiste dorp van allemaal. De parel van Noord-Brabant. Dit oude vestingstadje ligt tegen de rivier de Bergse Maas aan, die tevens als grens met de provincie Gelderland fungeert.
 2. Oisterwijk; Eersel ligt ten zuidwesten van Eindhoven, niet ver van de grens met België. Eersel ligt in de Kempen, een natuurgebied dat deels in Nederland, maar grotendeels in België ligt.
 3. Den Bosch; Studentenstad, kerken, historische binnenstad, Bossche Bol en cultuurstad zijn toch wel de kenmerken van deze prachtige grote stad in de provincie Noord Brabant.
 4. Klundert. Een klein dorp in het westen van Brabant. Dit kleine dorp heeft vroeger stadsrechten gekregen en mag vol trots als stad genoemd worden! Vroeger was Klundert een vestingstad en speelde een rol in de verdediging tegen de Spanjaarden tijdens de 80-jarige oorlog, als onderdeel van de Stelling van Willemstad.
 5. Willemstad; Willemstad ligt op de grens van drie provincies, Noord Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Het dorp ligt aan het Hollands Diep en het Volkerak. Willemstad is een vestingstad die zijn naam dankt aan Willem van Oranje.

Boeken?

Ja zeker! Heerlijk genieten in een particulier vakantiehuisje om de provincie te ontdekken. Het barst vol van prachtige natuurlijke schoonheden, herbergt topattractiepark de Efteling en heeft culinair zeker veel te bieden! Ook hoort het bezoeken van de prachtige steden en dorpen van Brabant tot een ideale korte vakantie! Ook tijdens COVID-19 hoef je niet de massa op te zoeken en lekker in de luwte te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *