Tips voor het kopen van een huis in het buitenland

koophuis

Een huis kopen in het buitenland is nóg spannender dan een huis kopen in Nederland. Je komt immers in een totaal andere omgeving terecht dan je gewend bent. Het is dus van belang dat je je hier goed op voorbereid, om problemen te voorkomen. Om je hierbij een handje te helpen, hebben wij wat tips verzameld in dit artikel!

Tip 1: Niet in het hoogseizoen bieden

De meeste mensen die naar het buitenland willen verhuizen, zijn in de zomer op vakantie geweest naar bijvoorbeeld Spanje en zijn daar verliefd op het land geworden. Na thuiskomst willen zij dan zo snel mogelijk alles gaan regelen. Ze beginnen meteen te zoeken naar huizen, en brengen zelfs meteen al een bod uit. Echter is het verstandiger om nog even een paar maanden te wachten met een bod uit te brengen, tot na het hoogseizoen. Tijdens het hoogseizoen is de vraag naar huizen in landen zoals Spanje namelijk erg groot. Hierdoor zijn ook de prijzen duurder. Door even te wachten tot na het hoogseizoen, kan je dus geld besparen én heb je minder concurrentie van andere kopers! 

Tip 2: Altijd zelf gaan kijken

Wanneer je een huis in het buitenland wilt kopen, kun je niet zo makkelijk even langs gaan zoals in Nederland. Het is immers een stuk verder weg. Toch is het aan te raden om altijd te gaan kijken voor je iets koopt. Een huis kan er nog zo mooi uitzien op foto’s, in het echt ziet het er toch altijd weer iets anders uit, en zie je dingen die op foto’s niet opvallen. Nu snappen we dat je niet voor één bezichtiging even op en neer gaat vliegen. Daarom kun je het beste zorgen dat je meerdere huizen in de omgeving op het oog hebt. Plan de bezichtigingen in dezelfde week, en gebruik de overige dagen om de buurt te verkennen. Ook kun je er een vakantieweekje van maken, zodat je niet enkel voor een bezichtiging op en neer hoeft te vliegen. 

Ook bij het bezichtigen geldt dat het verstandig is om in het laagseizoen te gaan. Zo kun je zien of de regio nog steeds zo aantrekkelijk is, zonder dat er festivals en dergelijke zijn. 

Tip 3: Schakel een Nederlandse makelaar in

Omdat de taalbarrière in het begin nogal een probleem kan zijn, is het verstandig een Nederlandse makelaar in te schakelen. Zo heb je bijvoorbeeld de Nederlandse makelaar in Spanje Villa Nova Real Estate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *