Topvakantie dichtbij huis: survival tocht in de Ardennen

Normaliter zijn wij meer van de luxe vakanties. Meer dan Saint Tropez en Capri. Maar ditmaal, wilden we het eens over een hele andere boeg gooien. Waarom niet eens een meer volkse vakantie boeken zeg maar. Maarten wilde altijd eens op survival tocht in de Ardennen. En waarom niet? Ver is het niet, en die Belgische bieren zijn niet te versmaden dat is een reden op zich om af te reizen naar de Ardennen.

Tip: https://campingardennen.nl/faciliteiten/verhuur-mtb/

Natuurlijk zijn we enige luxe gewend, dus ons zie je niet in een tentje bivakkeren. Wij kozen voor de glamping optie. We kozen een camping gespecialiseerd in survival tochten en we boekten een privé excursie. Met active outdoor events zijn we op pad gegaan. Samen hebben we afgezien in de prachtige natuur van de Ardennen. Zaken als eten en accommodatie werden wel perfect geregeld voor ons dus na de survival activiteiten lekker ontspannen in de stacaravan, goed eten, en daarna relaxen om het kampvuur heen. Het is niet de glamour van Nice o.i.d. maar kent toch een charme, waar we af en toe naar verlangen. Al met al een super geslaagde excursie dus. Wil je eens een weekendje uitleven in de natuur, dan zou ik zeker aanbevelen om hier meer te lezen erover, en indien het je aanspreekt, te boeken.

Aanbevolen: https://campingardennen.nl/fietsen/mountainbike-weekend-arrangement/

Glamping in de Ardennen

We hebben mooie kiekjes gemaakt tijdens onze tocht. Zo zagen we bijvoorbeeld een everzwijn. Vrij zeldzaam is het om zo een dier te spotten vertelde onze gids ons, dus we hebben voorzichtig een foto genomen. Maar er zijn natuurlijk ook vele herten, al hebben wij deze niet gezien ten tijde van onze tocht in de Ardennen. Het smaakt zeker naar meer, onze vakantie in de Ardennen, volgende keer willen we wellicht proberen om op eigen houtje een MTB tocht te houden met wat vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *