Op pad met de camper

Vakantie betekent vrijheid. Heerlijk op pad om nieuwe plaatsen te ontdekken, zonder verplichtingen. Een camper zorgt voor nog meer vrijheid. Gaan en staan waar je maar wilt. Omgeving gezien? Dan pak je gewoon je spullen in en rijd je verder naar de volgende plek. Het is te raden dat nieuwe campers erg prijzig zijn. Daarom kiezen veel mensen voor een tweedehands of gebruikte camper. Camper occasions zijn aanzienlijk goedkoper in aanschaf en vaak ook van alle gemakken voorzien. Zo hoef je niet in te leveren in comfort en kun je zeker wanneer je voor het eerst op pad gaat met de camper, kijken of de camper ook voor jou het ultieme reisgenot biedt.

Welk model past bij jou

Campers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het kan dan ook erg moeilijk zijn een keuze te maken tussen al die verschillende modellen. Welke camper past bij jouw situatie en waar moet je op letten? Voordat je daadwerkelijk een camper koopt, is het dan ook verstandig je eerst goed te oriënteren. Misschien is de alkoof camper wel een goed idee. Deze camper heeft vaak meerdere bedden, met een speciale opbouw boven de autocabine, waar zich een slaapgedeelte bevindt. Dit model heeft een hoge doorrijhoogte en daarmee ook een hoge stahoogte. Voor lange kampeerders is dit type dan ook ideaal. Het nadeel van deze camper is dat de opbouw zorgt voor minder zicht en overhangende takken of balkonnetjes kunnen weleens voor problemen zorgen. Niet van plan met het hele gezin op pad te gaan, maar alleen of met z’n tweeën te kamperen? Dan is een compact camper wellicht een goede optie. De compact camper is een omgebouwde bus of bestelwagen. De ruimte is beperkt, maar de compact camper is flexibel in gebruik en goed wendbaar. Door de compacte afmetingen kun je vrijwel overal terecht met je camper en daarnaast heeft dit model weinig onderhoud nodig. De compact camper toch wat aan de kleine kant of niet comfortabel genoeg? Een integraal camper of halfintegraal camper kan dan de beste optie voor jou zijn. Bij deze modellen sluit de woonruimte naadloos aan, aan de autocabine. Daarnaast heb je meer ruimte en voelt de camper heerlijk comfortabel. Voor gezinnen is dit model dan ook zeer geschikt.

Een tweedehands camper, waar moet je op letten

Nu je de keuze hebt gemaakt een camper te kopen en je het model hebt gevonden dat past bij jouw situatie, is het van belang te weten waar je op dient te letten bij de aanschaf van tweedehands campers. De tweedehands camper is al eens gebruikt om mee op vakantie te gaan. Het is dan ook ten eerste erg belangrijk de algehele staat en uitstraling van de camper te controleren. Controleer daarnaast ook de techniek en zorg dat de camper een goede onderhoudsbeurt gehad heeft. Voordat je op vakantie gaat, kun je tevens een laatste vakantiecheck uit laten voeren. Hiermee verklein je de kans op pech onderweg en kun je met een gerust hart op pad met je nieuwe camper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *