Wat te doen in Nijmegen?

Ben je binnenkort een dag vrij en wil je iets anders doen dan Netflixen? Trek er een dagje op uit naar Nijmegen! De oudste stad van Nederland wordt soms vergeten, maar heeft je heel veel leuks te bieden. Of je nu met je partner gaat of je hele gezin mee neemt, er is voor iedereen wat wils. Bezoek een museum of maak een wandeling door het Valkhof Park. Wij hebben drie leuke activiteiten in Nijmegen voor je op een rij gezet. 

Een dagje shoppen

Nijmegen staat niet alleen bekend om de historische delen van de stad, maar ook om de leuke winkels en boetiekjes. Als je man of partner in een goede bui is, kun je hem meenemen naar het centrum om te gaan shoppen. Je vindt er alle grote winkelketens, maar ook als je op zoek bent naar een uniek kledingstuk ben je op de juiste plek. Na het shoppen eindig je hoogstwaarschijnlijk op een van de leuke terrassen waar je heerlijk kunt borrelen. 

Een leerzaam uitje

Heb je al genoeg kleding? Je kunt er ook voor kiezen om Museum Het Valkhof te bezoeken. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Nijmegen is dit museum het bezoeken waard. Je vindt er een prachtige verzameling van oude kunst, maar ook een kleurrijke collectie moderne kunst. Daarnaast wordt er veel aandacht geschonken aan de beruchte geschiedenis van de oudste stad van Nederland. Je komt alles te weten over het Romeinse leger en de vroegere cultuur. Dit uitje is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

Maak er een romantisch weekend van!

Wil je heel Nijmegen ontdekken? Dan is een dagje weg misschien net iets te kort. Als je het budget en de tijd hebt, zou je er een weekendje weg van kunnen maken. Dit kun je doen met de kids, maar om de liefde te vieren kun je dit ook met z’n tweetjes doen. Er zijn heel veel leuke en romantische hotels in Nijmegen. Hotel Blue in Nijmegen bijvoorbeeld. Hier heb je alles wat je nodig hebt bij de hand. Alle comfort die je je maar kunt wensen en het personeel is er ontzettend vriendelijk. Hotel Blue is meer dan een hotel. Elke dag ben je vanaf 8 uur `s ochtends welkom in het restaurant, bar & lounge gedeelte van de accommodatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *