Romantiek in Berlijn: tips voor een weekendje weg met je partner

Parijs move over, Berlijn is dit jaar de nieuwe stad van de liefde. Duitsers hebben nu niet het meest romantische imago, maar Berlijn bewijst echter het tegendeel. Het is een heerlijke stad waar je samen met je geliefde een relaxed weekendje kunt doorbrengen. Bezoek een van de vele hotspots in het midden van de stad of maak een leuke fietstocht met z’n tweeën. Er is van alles te doen en je hoeft je zeker niet te vervelen. 

Het begint bij het hotel

Het romantische weekendje weg begint bij het hotel. Je zult er waarschijnlijk niet heel veel tijd doorbrengen, maar als je er bent wil je wel compleet tot rust kunnen komen. Als je thuis achter je laptopje op zoek gaat naar een geschikt hotel zul je waarschijnlijk heel veel opties tegenkomen. Hoe kies je nu het juiste hotel? Eerst moet je jezelf afvragen op welke locatie je wilt verblijven. Is dit midden in het centrum of toch buiten de drukte? Daarnaast is het beschikbare vervoer ook belangrijk. Alle romantische hotels in Berlijn beschikken natuurlijk over een mooie suite,maar ook is er vaak een heerlijk wellnesscentrum waar je samen heerlijk kunt genieten.

Hotspots die je niet mag missen

Tijdens een romantisch weekend Berlijn kun je je natuurlijk heerlijk vermaken in het hotel, maar er zijn een heleboel hotspots die je niet mag missen. Als je aan Berlijn denkt, denk je natuurlijk gelijk aan de Berlijnse Muur. Na de val van de muur is deze bijna volledig gesloopt, maar op sommige plekken kun je nog een stuk beschilderd met graffiti zien. Naast de Berlijnse Muur kun je de Fernsehturm ook niet missen, letterlijk. De Fernsehturm is namelijk het herkenningspunt van de stad. Heel handig als je verdwaald bent.

Romantische uitjes

Wil je in dit weekend echt een romantisch uitje plannen om de liefde te vieren? Ook dan zit je goed in Berlijn. Maak bijvoorbeeld eens een leuke stadswandeling door het historische deel van de stad. Je komt dan niet alleen langs leuke hotspots, maar er zitten ook veel romantische cafeetjes en restaurants op de route. Wil je de leuke plekjes van de stad anders ontdekken? Huur dan eens een paar fietsen en ga op ontdekkingstocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *