Voor het eerst carnaval vieren? Aan deze moet je denken!

Je gaat dit jaar voor het eerst met je vrienden of familie carnaval vieren. Als je voor het eerst carnaval gaat vieren komen daar een paar dingen bij kijken. Je hebt er heel veel zin in en je bent al druk bezig met de voorbereidingen. Maar welke dingen je allemaal moet weten lees je in dit artikel.  

De bestemming

Er zijn een aantal steden in Nederland waar carnaval groot gevierd wordt. Carnaval wordt het grootst gevierd in Maastricht. Alles is wordt hier buiten gehouden dus trek warme kleren aan. Iedereen is prachtig verkleed en de gezichten zijn geschminkt. Een andere stad waar carnaval ook groot gevierd wordt is in Eindhoven. Ze zeggen niet voor niets: Eindhoven de gekste! Er is een grote feesttent aanwezig en op zaterdag wordt er een optocht gehouden. Andere steden die ook leuk zijn met carnaval zijn: Den Bosch, Breda, Tilburg en Cuijk. Wil je liever carnaval in het buitenland vieren? In Italië en Brazilië wordt er grootst uitgepakt met carnaval.

De kleding

Deze dag kan natuurlijk zonder carnavalskleding. Eigenlijk is niks op deze dag te gek om aan te doen.
Zo zijn er wel een paar outfits die heel populair zijn op deze dag, zoals politie, cowboy of cowgirl, cheerleader, superheld en piraat. Wat ook een optie is, is zelf carnavalskleding maken. Zo kun je helemaal zelf kiezen wat je wilt dragen en ziet niemand er precies hetzelfde uit als jij. 

Tradities

Bij carnaval staat het getal 11 centraal. 11 bestaat uit twee keer een 1. Dit staat voor gelijkheid. Doordat iedereen met carnaval verkleed gaat, vervagen de verschillen tussen rijk en arm. Op die dag is iedereen dan gelijk. Op 11 november (de elfde van de elfde) wordt Prins Carnaval bekend gemaakt. Een andere traditie voor die dag is dat er optochten door de straten trekken. Dit is allemaal begonnen in Keulen. Om de nieuwe baas voor gek te zetten. Het is dus vooral een dag met heel veel vreugde en gelijkheid. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *