De 3 mooiste stranden van Nederland

Nederland is zo mooi, als je het maar zien wilt! Als je aan Nederland denkt denk je aan tulpen, strofwafels en water. Ons land heeft, ondanks dat we geen subtropisch klimaat heeft, een hoop leuke stranden. Daarom staat in dit artikel de 3 mooiste stranden van ons land en staat er verder een checklist voor een mooi dagje strand. Ook word je geholpen in de spullen die je moet nemen, zoals koeltassen.

1.      Cadzand-Bad

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust… Zeeland heeft de mooiste stranden van ons land. Cadzand-Bad heeft volgens velen de mooiste strand! Het strand is maar liefst 10 kilometer lang. Als je het leuk vindt om een wandeling te maken kan je een wandeling maken in het natuurgebied Het Zwin. Voor je het weet ben je zo in België, want het is de meeste zuidelijke kust van ons land!

2.      Schiermonnikoog

De breedste stranden vind je op Schiermonnikoog. Sterker nog: de breedste stranden van Europa tref je hier aan! Naast dat het behoorlijk breed is vind ik het ook erg groen. De duinen zijn bezaaid met helmgras en biertarwegras. Het leuke aan Schiermonnikoog is dat het heel mooi en ongerept is. Je zal weinig toeristen tegen komen!

3.      Zoutelande

Zoutelande in Zeeland heeft een hoop zonuren, dus een koeltas is soms geen overbodige luxe! Hierdoor is het een geschikte plek om vakantie te vieren! Zoutelande heeft een leuke boulevard en winkelcentrum, dus voor de winkelliefhebbers is er ook voldoende te beleven. In deze Zeeuwse stad heb je een mooi uitzicht over de Westerschelde.

Welke spullen moet je niet vergeten als je naar het strand gaat?

Aan veel spullen heb je waarschijnlijk wel gedacht, maar er zijn altijd wat spullen die je over het hoofd ziet. Denk bijvoorbeeld aan zonnebrandcrème, een koeltas, after suncrème, slippers en een zonnebril. Vooral de zonnebrandcrème is belangrijk. Zonder dat je het door hebt brengt de zon een hoop schade aan je huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *