Quesadillas! Thuis of uit?

Een heerlijke wrap die gebakken is in de pan en gevuld met kaas! Dan zul je misschien denken.. ‘Dat had ik zelf ook wel kunnen bedenken’. Tja, het bestaat en het heet een quesadilla. Nu hoor ik je denken.. quesa wat? De naam is Spaans en betekent in het Nederlands ‘kaasdingetje’. Quesa is hierbij zoals wij het in het Nederlands zeggen: KAAS! Dit gerecht is ontzettend populair in Spanje maar ook in de Nederlandse tapas wereld. Wanneer je uiteten gaat is het 90% zeker dat je het gerecht terug zal vinden op de kaart van een Zuid-Amerikaans restaurant.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden wanneer het gaat om het kaasdingetje. Je kunt hem namelijk vullen met alles wat je maar lekker vind. De standaard quesadilla is gevuld met kaas, koriander, tomaat en jalapeno pepers. Wat er allemaal mogelijk is vertellen we je graag in dit artikel over de quesadilla. Meer dan 10 overheerlijke mogelijkheden speciaal voor jou! Wat je voorkeur ook is, quesadillas zijn voor iedereen!

Quesadilla’s Vlees
De populairste manieren om een Quesadilla te maken zijn:
Gehakt, kaas en tomaat
Kipfilet, ham en tomaat
Salami, kaas, paprika en bosui
Gehakt tomaat en mais
Chorizo, kaas en ui

Vis Quesadilla’s
Voor de liefhebbers van een lekker vers visje:
Tonijn, tomatenschijfjes en natuurlijk geraspte kaas
Gerookte zalm, zachte roomkaas en bosui

Vega Quesadilla’s
Liever wat groente op je wrap? Geen probleem! Heb je even geen zin in een stukje vlees of vis? Of ben je vegetarisch? Bekijk hieronder een aantal opties speciaal voor jou op een rijtje gezet:
Paprika, ui en tomaat
Hummus, paprika en spinazie
Geitenkaas, honing, bosui en walnoten
Spinazie en feta
Spinazie champignons en geitenkaas

Heb je zin gekregen om thuis aan de slag te gaan je keuken? Wacht dan niet langer en deze lekkere wraps ze op je eigen manier! Wil je toch liever een avondje uiteten? Dan is het perfecte alternatief tapas. Elke stad in Nederland heeft wel diverse tapas restaurants waar je de quesadilla op de kaart ziet staan als klein hapje. Meestal krijg je hier ook een sausje bij, bijvoorbeeld een salsa of guacamole. Vraag de bediening naar de mogelijkheden om een ‘kaasdingetje’ naar jouw wens te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *