High Tea like a queen!

Hoe het begon…
Het begon allemaal in Engeland met de High Tea, een kop thee met heerlijke hartige en zoete lekkernijen. Tegenwoordig is dit in Nederland ook erg populair! Gezellig met vrienden en familie babbelen onder het genot van een kop hete thee met zoetigheden en broodjes.

Theesoorten…
Over het algemeen kun je kiezen uit veel verschillende soorten thee. Je hebt het dan niet over 2 of 5. Maar bij een goede café of brasserie zijn er meestal wel 50 soorten thee die je kunt uitproberen! Wist jij trouwens dat de meest populaire theesoorten zijn? Wanneer jij gaat high tea’en met vrienden moet je deze zeker even uitproberen! Misschien is het zelfs mogelijk om alle onderstaande theesoorten te proeven!

De thee top 10!

  1. Zwarte thee
  2. Citroenthee
  3. Earl Grey
  4. Kaneel
  5. Aardbei
  6. Bosvruchten
  7. Rozenbottel
  8. Kamille
  9. Mango

Wat krijg je tijdens een High tea?
Wat krijg je meestal tijdens een high tea?
Zoetigheden:
Scones met jam en slagroom, taart, petit four, pindarotsjes bonbons, gebak (muffin, brownies), slagroomsoesjes.
Hartigheden:
Sandwiches, hartige taart, toast en mini wraps.
En natuurlijk onbeperkt koppen thee (kijk boven bij de thee top 10 voor diverse soorten)!

Like royals…
Er zijn zelfs brasseries en lunchrooms die de optie voor een heerlijke champagne op de kaart hebben staan. Extra luxe genieten dus met bruisende bubbels!

Voor de koffieliefhebbers!
Is een High Tea voor jou niet compleet zonder een mok cafeïne? Het is soms ook mogelijk om je favoriete koffie erbij voor een kleine meerprijs. Als dit niet genoeg voor je is kun je kiezen voor een High Coffee, zodat je onbeperkt kunt genieten van alle koffies op de kaart! Geweldig toch!

Vegetarisch?
Geen probleem! Bij de meeste high tea plekken is het ook mogelijk om vegan/vegetarische hapjes te bestellen voor bij de thee of koffie!

Reserveren?
Dit moet meestal 24 tot 48 uur van te voren in verband met het klaarmaken van de hapjes. Vergeet niet je allergieën door te geven!

One thought on “High Tea like a queen!

  1. Ik ben zelf wezen High tea’en! Het was erg leuk! Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *