gezond uit eten

Hoe kun je gezond uit eten?

Wat is dat lekker uit eten. Even niet zelf koken, maar er wordt dit keer voor je gekookt. Heerlijk als dat kan! Maar kun je wel gezond uit eten en waar moet je dan eigenlijk op letten? Als je op dieet bent kun je dan uit eten? En wat is eigenlijk gezond eten? Vragen die veel mensen zich stellen en waar in deze blog antwoord op wordt gegeven.

Wat is gezond eten?

Gezond eten houdt in dat je krijgt wat je lichaam nodig heeft. Je lichaam heeft bepaalde bouwstoffen nodig om te blijven functioneren. Dit zijn onder andere koolhydraten, vetten en eiwitten, maar ook vitamines en mineralen. Deze bouwstoffen die haal je uit het eten wat je dagelijks eet. Krijgt je lichaam niet voldoende voedingsstoffen, dan zijn er gevolgen. Zo kun je door verkeerd te eten ondergewicht- of overgewicht krijgen. Het is dus belangrijk dat je gevarieerd eet en ook voldoende eet.

Waar moet je op letten als je buiten de deur eet?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je buiten de deur eet. Hou je hieraan en je vergroot de kans dat je gezond eet. Zo kun je de menukaart al van tevoren bekijken. Op deze manier weet je wat je kunt eten en ook wat je niet kunt eten. Zit er nou niets voor je tussen dan kun je altijd nog wisselen van restaurant. Daarnaast is het verstandig om het aantal gangen te beperken. Hoe meer gangen je eet, hoe meer kans je hebt dat je te veel eet. Door het aantal gangen te beperken minimaliseer je deze kans. Dit kun je ook doen door op tijd te stoppen met eten. Dit is simpeler gezegd dat gedaan. Je hersenen geven pas na 20 minuten aan dat je buik vol zit. Weet dus wanneer je genoeg hebt gegeten en dus stop op tijd.  

Leuk dat gezonde eten, maar wat levert het mij op?

Leuk al dat gezonde eten, maar wat heb ik daar nou eigenlijk aan? Je doet het natuurlijk niet voor niets en wilt er je voordeel uit halen dat je in plaats van de friet de salade besteld. Enkele voorbeelden van wat het je oplevert:

  • Een beter gevoel na het eten
  • Je zit niet te vol
  • Minder gangen dus goedkoper
  • Dichter bij je doel  

Het is dus zeker de moeite om gezond te eten. Mocht je nu twijfelen over de hoeveelheid die je kan eten dan kun je altijd een deskundige in de hand nemen die een voedingsschema voor je maakt. Een voedingsschema kan ontzettend handig- en geruststellend zijn. Je weet op deze manier wat je mag eten en hoeveel.  

Kun je uit eten met een dieet?

Ja! Je kunt uit eten met een dieet. Verstandig is het wel om vooraf te bepalen hoeveel eiwitten, koolhydraten en vetten binnen mag krijgen. Een handig middel hiervoor is een voedingsschema. Deze kun je laten personaliseren en hierbij wordt ook rekening gehouden met je doel. Zo hoef je je dus nooit schuldig te voelen over wat je eet!  

Hoe moet je dus gezond uit eten?

Je kunt dus gezond uit eten, maar het is daarbij belangrijk dat je weet wat je eet. Let dus op het aantal koolhydraten, eiwitten en vetten dat je eet. Beperk daarnaast ook het aantal gangen dat je eet, als je minder eet is de kans kleiner dat je slechter eet. Ook is het handig om van te voren je eten uit te kiezen zodat je weet wat je eet. Als je weet dat je gezond uit eten bent dan zal je ook met een beter gevoel weggaan. Hierdoor zal je dichter bij je doel komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *